• Műtét?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tavaly erős alhasi görcsök után jelentkeztem sürgősségi betegellátáson, kórházban. Erős gyulladást állapítottak meg. Antibiotikumos kezelés után colonoscopia következett. Találat egy polyp, eltávolítva, szövettan negatív. Egyébként sigmabélben számos diverticulum. Kontroll vizsgálat egy év múlva (2011.05) Találat újabb vérzékeny polyp, épp egy diverticulumban, így nem eltávolítható. Javaslat: műtét, a diverticulumokkal érintrtt terület eltávolítása (polyppal együtt) Kérdésem: Kockázatok feltárása, lehetséges-e a bél kivezetésének esélye (nem vállalom) Mi az előnye ennek a műtétnek, mi a hátránya? Az élet tovább? 2011-05-22 19:30:29

        Dr. Boros Miklós válasza a diverticulum témában

        Tisztelt Kérdező! Minden polyp magában rejti a rosszindulatú daganat kialakulásának esélyét. A diverticulumok is indokolják az érintett bélszakasz eltávolítását, amennyiben már többször okozott panaszt. Az előkészített vastagbél műtétek esetén nagyon ritka, hogy stoma kerülne készítésre. Javaslom, hogy konzultáljon egy vastagbél rezekcióban járatos sebésszel a műtétről.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 24., 20:02; Megválaszolva: 2011. május 29., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: