• Tölcsérmellkas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő 19 éves férfi vagyok tölcsérmellkassal. A műtétről szeretnék előzetes kérdéseket feltenni, mielőtt felkeresném személyesen is a szakorvost. Mennyi ideig tart egy ilyen műtét és mennyi pihenésre szorulok, ha komplikáció nélkül zajlott? Sportolni, illetve konditermi edzést lehet-e folytatni, amíg bent van a fémlap és ha igen, mennyi idő után lehet elkezdeni. Valamint mik a leggyakoribb komplikációk a műtét során? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a tölcsérmellkas témában

        Tisztelt Kérdező! A műtét és az utókezelés leírása meghaladja az orvos válaszol kereteit. A fémlemezt altatásban helyezik be és két 5-7 cm-es metszést készítenek a bordaív oldalsó részén. A fémlemez a szegycsont és a szív közé helyezik be és ez fogja évekig kiemelni a szegycsontot, amíg az rögzül az új helyzetében. A sportolást 1 hónap múlva kezdheti el, de kerülni kell azokat a tevékenységeket, ahol a mellkast direkt ütés érheti. A leggyakoribb komplikáció a légmell, vérzés és a lemez elmozdulása, de előfordulások tapasztalt helyen igen ritkák. A konkrét felvilágosítást az operáló intézetben kapja meg.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 19., 11:55; Megválaszolva: 2011. május 23., 12:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: