• ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1981-ben opráltal epekő miatt, akkor eltávolították az epehólyagot és az epevezetéket, tekintve, hogy bele volt meszesedve a kő a vezetékbe. Több, mint 30 éve nem okozott semmiféle problémát a műtét, nem tartottam soha diétát, bármit megehettem "büntetés" nélkül. Most viszont észrevettem, hogy zsírosabb ételek elfogyasztása után a jobb bordaív alatt nyomásérzékeny lett, azt nem mondhatnám, hogy puffadnék, de érzem, hogy "van ott valami", amit eddig sose éreztem. Június 21-re van hasi ultrahangra időpontom, és az nap megyek labor vizsgálatra, mely tartalmazza a szokásos májfunkció vizsgálatot is, melyet minden évben elvégezettem, és mindig rendben volt. Aggódom, mert azt hallottam, hogy ennyi idővel a műtét után a Kehr-cső elhasználódhat. Tényleg jogos az aggodalmam, vagy a jelenleg fennálló helyzet okozhatja az eltérést (minden órás a menyem és a várakozás már teljesen tönkre tesz, állandóan igedes vagyok emiatt.) Tudom, a vizsgálatok nélkül nehéz diagnózist feállítani, de nagyon félek a betegségektől, sajnos 20 évesen átestem egy olyan sorozaton, ami örökre kihat az életemre.

        Dr. Boros Miklós válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező! A kivizsgálás valóban indokolt és ez dönt el mindent. Minden idegen anyag eldugulhat, elhasználódhat így ez az Ön esetében is előfordulhat. Az epés diéta a vizsgálatok befejeztéig mindenképpen indokolt és szükséges. A stressz okozta funkcionális zavar is okozhat hasonló jellegű panaszokat. Alkalmazzon probiotikus kúrát és diétázzon az eredményekig.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 09., 13:27; Megválaszolva: 2011. május 12., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó