• Atheroma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy ősszel nőtt egy atheroma-szerű valami a jobb nagyajakon. Akkor voltam nőgyógyásznál, azt mondta atheroma és a borotválkozás miatt van. Kibökte, Tetran kenőcs+ párakötés, és nem sokkal később elmúlt. Majd ismét előjött, de meg is nagyobbodott egy hónap múlva. Valószínűleg a bugyi széle is irritálja, nagyon rossz helyen van. Újra elmentem (persze hetekig kentem Tetrannal, hátha elmúlik) aztán megint ugyanez a procedúra, de semmi eredménye. Visszamentem a nőgyógyászatra, azt mondták sebészeti eset. A sebészetről elküldtek ultrahangra, ahol ezt írták: A jobb oldali nagyajaktól laterálisan , a tapintható terimének negfelelően, közvetlenül a bőr alatt egy 22x15x5,5 mm nagyságú kifejezetten elmosódott conturu, centrálisan csaknem echomentes elv. látható a zsírszövetben. Inflammatio? Bőrfüggelék gyulladása? Abscessus esetleg zsírnecrosis? Visszamentem a sebészetre, ott azt mondták nem kell kivágni, kaptam vmi kötést rá, Tetran kenőcs. A kérdésem az lenne, mivel tudom, hogy így nem fog elmúlni (és fáj is!), merre induljak tovább? A nőgyógyász nem fog hozzám nyúlni, ez nyilvánvaló, a sebészet megint csak nem. Ki foglalkozik ilyennel? Bőrgyógyász? Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a atheroma témában

        Tisztelt Kérdező! Végleges megoldást a műtét fog jelenteni. Ezt elvégezhet nőgyógyász és sebész, esetleg bőrgyógyász is. Mindhárom szakmának van hozzá jogosultsága és felkészültsége. Addig is fertőtlenítse minden nap és kötést. Keresse fel az említett szakrendeléseket. Az eltávolítást gyulladásmentes időszakban célszerű végezni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 05., 19:25; Megválaszolva: 2011. május 09., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: