• kifakadt tályog

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Két évvel ezelőtt feltettem önnek egy kérdést amire választ is kaptam.Bemásolom ide,hogy tudja miről van szó: ,,Nyirokcsomó??? (Megválaszova) Tisztelt doktor úr/nő! Egy hónappal ezelőtt a menstruációmmal egyidőben keletkezett egy csomó a combtő és nemiszervem közötti hajlatban,kb.1-1,5cm átmérőjű elég kemény és a bőr alatt nem mozgatható csak a bőrrel együtt.Ahogy elmúlt a menzeszem elmúlt a csomó is,majd most két nappal ezelőtt a menzesszel együtt újra előjött és nagyon fájdalmas nyomásra és járáskor is.Mi lehet ez? Nyirokcsomó?És mitől? Sajnos orvoshoz egyenlőre nem tudok elmenni,mert nincs munkám és nem kapok semmilyen járadékot vagy segélyt ezáltal TB-m sincs.Mit tegyek?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:egy elkeseredett nő 2009-05-03 02:38:52ˇ Akkor ez a csomó visszahúzódott és eltűnt majd decemberben ismét előjött még nagyobb és még fájdalmasabb lett.Elmentem nőgyógyászhoz aki azt mondta,hogy bőrtályog és írt fel Doxycyclin kapszulát valamint Tetranos párakötést javasolt hátha kifakad.Nem fakadt ki így azt mondta meg kell nyitni.Kaptam beutalót belgyógyászatra, laborba és a kórház nőgyógyászati osztályára.Ezen vizsgálatok elkészülése beletelt 3 hétbe és mire a kórházba mentem addigra teljesen visszahúzódott a tályog így nem műtöttek.És most a jelen-Egy hete megint kijött és már rutinosan elkezdtem a Tetranos párakötést.Tegnap este kifakadt és kisebb nyomásra sűrű sárgás gennyszerű jött belőle egy nagyon pici gombostűfejnyi lyukon.Mivel nem szeretnék ismét orvoshoz menni vele azt szeretném kérdezni most mit tudok tenni itthon vele?Gondolom fertőtleníteni kellene de még nem távozott belőle az összes genny.Csináljam tovább a párakötést vagy inkább fertőtlenítővel kenjem?Ha fertőtlenítem akkor mivel? Betadine kenőccsel vagy oldattal? Elnézést ,hogy ilyen hosszan írtam!Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Tünde

        Dr. Boros Miklós válasza a tályog témában

        Tisztelt Kérdező! Mivel jelenleg váladékozik most kellene, hogy lássa sebészeti szakrendelés. A nyílást meg kell nagyobbítani és kitakarítani a tályogüreget. Ez lesz a tartós gyógyulás kulcsa. Amennyiben ez nem történik meg a helyi kezelés hatására meg fog gyógyulni, de később vissza fog jönni. Addig is fertőtlenítse le naponta a területe, tegyen rá párakötést és mihamarabb lássa sebészet.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 03., 11:39; Megválaszolva: 2011. május 08., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: