• Szoli 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        ,,Kedved Doktor! Január 12.-én lézerrel eltávolítottak mindkét vádlimról 1-1 ,,tömött, lilás színű, lencsényi növedéket" esztétikai okokból, illetve az orrhátról egy gombostűfejnyi ércsomót ( ezt egy hét múlva meg kellett ismételni, mert nem volt megfelelő az első kezelés). Az orromon látszik még a beavatkozás nyoma, picit pirosas ,,pötty", a lábamon kb. fél cm-es lilás folt van. A kérdésem az lenne, hogy mikor lehet szoláriumba menni, csak akkor ha ezek a foltok teljesen elmúltak? Kell valamilyen krémmel kenni ezeket a területeket? Segítségét előre is köszönöm! 2011-04-15 18:16 Kedves hölgyem! Jól gondolja, hogy amíg be nem gyógyul, nem szabad szoláriumba menni, a friss seb ugyanis könnyen barnásan elszíneződhet. Használjon 50 SPF-es fényvédőt a nyár folyamán, érdemes a szép gyógyulás érdekében Cicatrixot is alkalmaznia. " Azt hiszem félreértett...már rég nincsen seb, az már hónapok óta leesett, de a beavatkozás nyoma még látszik, nem fáj, nem érzékeny, de ott a folt. Akkor sem szabad szoláriumozni? Köszönettel!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a műtéti heg témában

        Kedves Kérdező! Ez esetben is meggondolandó a szolárium, mert ez a heg frissnek számít bőrgyógyászati szempontból, az erős UV fénytől csúnyán elszíneződhet. Ha még barnás-lilás folt van, nem tanácsos a szolárium. Esetleg úgy, hogy leragasztja a hegeket, mehet szoláriumba, természetes fényben pedig menjen az 50 faktoros fényvédő.Naponta menjen a Cicatrix.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 18., 16:52; Megválaszolva: 2011. április 19., 10:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: