• Bélelzáródás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én Dányi Tamás vagyok, azért jelöltem meg magam 42 éves nőként, mert a kedvesem betegségével kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. A kedvesemnek áttétes béldaganata van. Bármiféle gyógyítás eredményességéhez elsődlegesen szükség lenne arra, hogy a teljes bélelzáródást, amely fennáll nála, valamilyen formában feloldjuk. Jelenleg ugyanis nem tud tápanyagot felvenni, gyomorszondával sem. A gyomorszonda azért van benne, hogy a folyadékot, amelyet megiszik, hányás nélkül lehessen kivezetni a gyomrából, mert lejjebb nem jut el. Sebészi megoldás nem lehetséges, nem műthető. A különféle szélhajtóktól, hashajtóktól csak a puffadásérzése erősödik, de nem jut el odáig, hogy széklete vagy legalább szele legyen. így éhen fog halni, máris sokat veszített a testsúlyából. Kérdésem: debreceniek lévén mit tudunk tenni, kihez tudunk fordulni, hogy ezt a problémát megoldjuk? Van-e valami segítség, mondjuk valami új, nagy erejű készítmény, esetleg ballon, amely tágítja a belet, vagy bármi egyéb? A gyors válasz életet menthet! Tisztelettel Dányi Tamás

        Dr. Boros Miklós válasza a bélelzáródás témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a sebészi megoldás nem lehetséges, amiről ennyi információ alapján nem tudok nyilatkozni, nincs más megoldás. Alternatív technika nem létezik. Átmenetileg lehet vénás készítményekkel táplálni, de ez nem végleges megoldás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. április 16., 20:24; Megválaszolva: 2011. április 18., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: