• Reflux műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr,irtam a kisfiamrol h 22 honaposan megállapitották kontraszt anyagos rontgennel h nagy mértékben refluxos és muteni kell.(fundoplicatio).az a kérdésem lenne h,olvastam egy cikket h 3-4 éves korara kinovik a gyerekek.nálunk az van h szuletesétöl sugarba hanyt minden szopizaskor..még az AR tapszert is kihanyta.amikor elkedtuk a hozzátáplálást olyan pépeket evett meg amik nem voltak annyira szilárdak ...tehát kicsitt lágyabban ette meg különben öklendezett.lassan kimaradt ez az öklendezés.most ugy van h a darabos ételtöl öklendezik.pl megtöröm a zöldséglevest..a 3-adik kanál leves már visszajön...kiköpi.igy hát megturmixoljuk.amikor sir akkor hanyik tehat odafigyeltunk mert mindig is megvolt ez.meg este amikor kapta a tejet cumisuvegbe,megitta és hányt.védönö mondta h ne adjak tejet este,adtam teát.azt is kihanyta.na de most talán menni fog az is h cumisüveg nélkul alszunk el.de ma este annélkul fekudtunk le és kicsi ido mulva hányt gyümölcslevet meg kicsitt a vacsibol (tejbegriz) amit kb 20:45 kor evett meg ..és 21:45-kor fekudtunk le.talán mar nem kéne ilyenkor ennie?1 oraval lefekves elott.tehát most a hányás akkor van ha valami darabos étel....meg a siras.érdekes h a rpoitol vagy keksztol ...csokitol nem hányik.mit tegyünk?várjunk még a mütéttel vagy ne?mi az ön véleménye?már megvolt a mütet idopontja csak lefujtak a nátha miatt.igy meg van egy kis gondolkodasi ido.lehetne másképp kezelni?vagy ha azt mondtak muteni kell akkor ugy is van.vagy mennyunk el meg valami masik vizygalatra vagy elég volt a rontgen amibol kiszurtek h nagymerteku.válaszat elöre is nagyon köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a műtét témában

        Tisztelt Kérdező! Nem csak egy röntgen alapján állították fel a műtéti javaslatot, hanem a klinikai tünetek alapján is. Mivel az ösöszes lelet nem áll rendelkezésre nem tudok teljes pontossággal véleményt mondani. Vezessen étkezési naplót, ahol jegyezze fel a hányást is és keressen fel egy gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 26., 02:54; Megválaszolva: 2011. március 29., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: