• Könyökficam + törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Egy szerencsétlen esés után kb 3 hete kificamodott a könyököm, és a felkarcsont végéből egy kb 5 mm darabka letört. A ficam ellátása után a kórházban azt mosdták, hogy műtét nem kell, a sebészeten ahová később mentem kezelésre 10 nap után ujra megröngeneztek ahol a röntgenkép szerint a letört csontdarab eltávolodott, ezért elküldtek a János Kórház traumaológiára, ahol gipsz nélkül ujra megröngeneztek, s két orvos véleménye szerint továbbra sincs szükség mütétre. A gipszet nem is tették vissza, s egy hét után már el is kezdtem a gyógytornát, a könyököm sajnos még beszükült mozgású, de tudom, ez hosszú idő lesz még ujra ki tudom teléjesen nyújtani. A kérdéem: egy ilyen eltávolodott csontdarab fel tud-e szívodni (5 mm), vagy ha betokosodik milyen panaszokat tud okozni, vagy lehet, hogy sese fogom észrevenni, hogy van ott valami, az orvos szerint állítolog az izületett nem zavarja Köszönettel

        Dr. Bogdán Aurél válasza a könyökficam, felkarcsont törés témában

        Egy ekkora darab könnyen felszívódik, de elképzelhető az is, hogy az elvándorolt helyén marad a lágy részben. Panaszt csak a legritkább esetben okoz. A könyök funkcióját 2-3 hét alatt vissza fogja nyerni a megfelelő tornával.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. március 10., 13:12; Megválaszolva: 2011. március 13., 19:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: