• Visszértágulat, vénás keringes-problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 34 éves vagyok, 13 év alatt 5 gyermekszülésen vagyok túl. Kiskoromtól kezdve kezeim-lábaim hidegek, lábaimon pedig jelentkeztek a hajlatban hajszálerek, mostanra erősen visszeresek, a meglévők erősödtek, fokozatosan, a terhességek alatt több is kialakult, egészen combtőig ki van dudorodva, bal lábam többször is fáj.. Szeretném kezeltetni. Kétszer voltam érvizsgálaton, először a 2. szülés után, akkor elküldtek, mert nem voltak panaszaim, csak esztétikai, semmit nem ajánlottak (?), másodszor a 4. szülés után szoptatósan, ott kezelték volna, az orvos elmondása szerint lézeres eltávolítás szükséges, de a főéren műtét is szóba jöhet, harisnyát kellett hordanom. Csak a szoptatás után nem tudtam visszamenni... Panaszaim gyarapodtak: lábszárgörcs, lábmelegség, hőhullám, lábnehézség, zsibbadás. Háziorvosomhoz fordultam beutalóért egy lakhelyemen kívül eső Kórházba, ahol szültem, mert ambulánson beutalóval mehetnék, de az orvosom nem adott, állítólag ezt csak nőgyógyász vagy sebész teheti. Nem tudom, hova érdemes fordulni, hogy sikeres legyen a kezelés. Ismerősöm nincs, de a kezelést Tb-re szeretném. Tanácsát szeretném kérni. Köszönöm előre is. Üdv.

        Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

        Tisztelt Kérdező! A területileg illetékes érsebészeti szakrendelést keresse fel. A lézeres műtét és a hagyományos bevatakozás nem egymás alternatívája a legtöbb esetben más az indikáció. Szükséges egy állapotfelmérés és ezt követően dönteni a kezelésről. Adidg is hordja a rugalmas harisnyát. A kezelész az OEP táémogatja, ha nem magánorvost keres fel.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 10., 12:44; Megválaszolva: 2011. március 14., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: