• Sztóma visszahelyezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr, Édesapámat végbéldaganattal operálták kb. 2 hónapja. Idgeiglenes sztómát is kapott A drain sokáig bent volt (kb 3. hétig). Most már itthon van, de még mindig folyik a helyén egyfajta átlátszó váladék. Az orvos szerint ellenanyagot termel a szervezete a kapcsok ellen. A kérdésem az lenne, hogy az normális e, hogy még mindig váladékozik? Ha igen, kb. meddig szokott, mit mutat a tapasztalat? A másik kérdésem, hogy akkor is visszateszik a sztómát, ha ez a "folyás" nem múlik el? Előre is köszönöm a válaszát!! Üdvözlettel: M.Mónika.

        Dr. Boros Miklós válasza a stoma témában

        Tisztelt Kérdező! Fizikális vizsgálat nélkül nehéz nyilatkozni. Természetesen lehet elhúzódóbb a gyógyulás a drain helyén, de láz, bőrpír esetén gyulladás is zajlik. Önmagában a váladékozás esetén is elvégezhető a rekonstrukció, ez nem akadály. Minden nap legyen sebtoilette és fedőkötés csere.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 05., 13:27; Megválaszolva: 2011. március 08., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő- Doktorúr Fiam betegségét szeretném leírni folymatában. 2012,12.14. mélyvénás trombózis /8030/ párhuzamosan Seronegatív spondylarthropatia /M4680/ Az utóbbi 2005 óta állt fenn csak nem tudták megállapítani mi a betegsége...
        Fél évvel ezelőtt megharapott egy kutya. Az alsó ajkam alatt. a bal oldali résznél (szemben jobb) .. Kívülről 4 helyen össze varrták. A harapott terület kb 3-4 cm kör átmérőjű. Mivel áthatolt a szájüregig a kutyus, magyarul át harapta az...