• Dermoid cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A férjem farokcsontján kb. fél éve egy fájdalmas duzzanat alakult ki, ami néhány nap alatt kifakadt - betadinos kötést tettünk rá -, majd miután a genny eltávozott belőle, meggyógyult és csak pici lukacskák maradtad utána (gondolom ez lehet a sipoly), ezért a férjem nem volt hajlandó orvoshoz menni vele. Az utóbbi néhány hétben időnként minimálisan váladékozik, ezért mihamarabb orvoshoz fogunk vele fordulni. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen ajánlatos-e kiműttetni ezt a területet, vagy ha csak ilyen minimális (1-2 csepp) váladék távozik belőle, akkor elég csak tisztán és szárazon tartani? Ha műtétre kerül sor, akkor hagyományos módon vagy lézerrel is elvégezhető ez az operáció, ill. Ön melyiket ajánlaná a kettő közül? Sok mindent olvastunk erről a betegségről, de mivel sokan írták, hogy többször is újra előjött nekik a gyulladás, ezért kissé tanácstalanok vagyunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a sipoly témában

        Tisztelt Kérdező! A végleges megoldást a műtét jelenti. Keressenek fel egy nagyobb tapasztalattal rendelkező égés-plasztikai osztályt, ahol jó eredménnyel műtik. A lézeres bevatkozást, ebben az esetben, nem ismerem.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. február 08., 13:19; Megválaszolva: 2011. február 09., 21:08

        Tudjon meg többet: sipoly
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Laparoszkópos műtétem volt 3 hete ,a sebek még varas állapotban vannak. Lassan fizikai munkát kell végezzek,van egy hektár szőlő amit művelnem kell. A gyomorszájnál levő seb aggaszt,kb.4 cm-es érzékeny. Lehet-e emelni, hajolgatni és...
        Tisztelt Címzett! Egy hete ultrahang vizsgálat során kiderült, hogy epeköveim vannak, melyek sűrűn előforduló hasi fájdalmat illetve hányást eredményeztek, ez az állapot fél éve tart. Leleten ez olvasható: az epehólyag átlagosan telt. fala...
        Két hónappal ezelőtt jobb kezem mutatójjának ujjbegyéről egy kb 6x12 mm-es ovális alakban néhány mm mélyen egy balesetben levágtam egy részt, éles pengével. Csont és köröm nem sérült. Fóliás kötést kaptam, amikor a seb begyógyult a...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Epehólyag eltávolító műtétem után a szövettan eredményem elemzése során a sebész orvosom azt kérdezte tőlem, hogy tudom-e, hogy nekem endometriózis-om van? Én addig nem tudtam. A főorvos úr nem igazán taglalta...
        Kedves Doktornő! Egy olyan problémám lenne, hogy 2 hónappal ezelőtt egy végbélvizsgálathoz ultrarövid altatást kértem, az altatást vénás injekcióval, valamint altató gázzal végezték 5-10 percig tartott csak. Amikor még csak az...
        Kedves Doktornő/Doktor úr 2009-ben megoperáltak végbélrákkal, azóta sztómát viselek, és ezzel nincs is semmi baj. Rendszeresen járok kontrollra, már csak félévenként, és a rákkal kapcsolatosan igazából semmi baj nincs, az eredményeim...
        Tisztelt Doktor Úr, 1992-ban 4 éves koromban egy véletlen baleset során a jobb alkaromban nyílt csonttörés keletkezett. A törést nem műtötték meg, a sérült csontot helyre tették és a karomat sínbe helyezték. Azóta sajnos van egy ferdeség...
        Üdvözlöm Doktor ÚR! 10 éve ráestem a bokámra,nem volt törés de nagyon fájt mindig!10év után észrevették,hogy porc leválásom van,ezért mütötték!(külföldön). A mütétet altatásban,furással végezték,porc épités volt,majd 6 hétig...
        Tisztelt Doktor Úr/ Asszony! Egy évvel ezelőtt eltávolították az epekövemet laporoszkópos műtét során. A hegeim szépen begyógyultak, azonban tegnap este óta a köldökömnél lévő heg fáj. Szúró fájdalom. Mi lehet az oka?
        8 eve mutottek rakkal.Eltavolitottak a vegbelem es a hugyholyagom.Mind a ketto ki van ultetve elore a hasamra. kialakult ket servem.Az egyik a gyomor felett a masik meg a colosztomi stoma felett kozvetlen,( ami rohamosan no)Lassan mer ugy nezek ki mint egy...
        dr ur leestem a lepcson a valamra es inszakadasom van a kulcscsontomnal voltam orvosnal a diagnozis Contusio capitis Luxatio AC Tossy 3 mutetet javasoltak a kerdesem mikk az elonyei es a hatranyai a mutetnek es ha nem mutenek meg fogok e tudni emelni es...
        Tisztelt Doktorúr! Fiamat (16éves) december 18-án elgázolták.Combcsonttörést szenvedett.Megoperálták gammaszegezést csináltak neki.középső sebe nem gyógyult váladékozott.Azt mondták túl sovány a gyerek és a csavarfej irritálja a...
        Tisztelt Doktor Ur! Az lenne a kerdesem, hogy normalis-e,hogy 2 es fel honappal a lezeres aranyer mutet utan meg mindig faj a WC-zes? Utana egy darabig valadekol is a seb. Azt mondtak hogy 4-6 het, de mar dupla annyi ido telt el. Kontrollon az orvos annyit...
        Tisztelt Doktor úr! A véleményét szeretném kikérné a csatolt fájlokkal kapcsolatban. Pirossal megjelöltem a kérdéses részt. Kérdésem az volna, hogy Ön szerint is az MR vizsgálat alapján lehetséges, hogy mozaik plasztikára lenne szükség?...
        Tisztelt Doktor Úr! Január 30.-án, a külboka törésem okán behelyezett fémlemezt és 6 db csavart eltávolítottak.15 hónapja helyezték be a fémeket. A műtét sikeres volt, szinte nem is fáj a lábam. A tervek szerint február 16.-án veszik ki...
        Tisztelt Doktor Nő! Már 6 éve küzdök aranyér problémával. 2012 májusában voltam először proktológusnál. A vizsgálat során kiderült, hogy másodfokú belső aranyereim vannak. Eredetileg 3 darab Barron ligatúra kezelést mondott az orvos,...
        Tisztelt Bogdán Aurél! Tavaly állcsont esztétikai műtétem volt alsó és felső. A felső állcsontot 2014 márciús 3-án az alsó állcsontot április 14-én műtötték Budapesten a Semmmelweis Egyetem Arc-Állcsont-Szájsebészeti Klinikán....
        Tisztelt Dr Úr. Bende Zoltán vagyok 32éves Szárligeti lakos. Körül belül 10 éve fáj a jobb térdem amivel már voltam legalább 8 alkalommal ortopédiai szakrendelésen. Készült röntgen, MRI felvétel is a térdemről. Rengeteg vitamint, porc...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan ügyben kerestem fel Önt,hogy tanácsot kérjek,érdeklődjek. Az öcsémnek sajnos keresztszalag szakadása lett a jobb a térdében! És bementünk akkor a balesetire mikor megtörtént a baj,januárban kaptunk MR-ra...
        2012-ben Hallux valgusl.d. Dig.ham.II.p.l.d.SubluxMTPII.p.l.d. 2014juniusMetatarsalgial.dExost.metat.V.p.l.d. 2014.nov.Hallux valgusls. Metatarsalgia p. l. s. Arthrosis MTP V.p.ld. Járáskor minkét talpamban,a műtéti területen fájdalmat érzek,...