• Dermoid cysta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A férjem farokcsontján kb. fél éve egy fájdalmas duzzanat alakult ki, ami néhány nap alatt kifakadt - betadinos kötést tettünk rá -, majd miután a genny eltávozott belőle, meggyógyult és csak pici lukacskák maradtad utána (gondolom ez lehet a sipoly), ezért a férjem nem volt hajlandó orvoshoz menni vele. Az utóbbi néhány hétben időnként minimálisan váladékozik, ezért mihamarabb orvoshoz fogunk vele fordulni. A kérdésem az lenne, hogy mindenképpen ajánlatos-e kiműttetni ezt a területet, vagy ha csak ilyen minimális (1-2 csepp) váladék távozik belőle, akkor elég csak tisztán és szárazon tartani? Ha műtétre kerül sor, akkor hagyományos módon vagy lézerrel is elvégezhető ez az operáció, ill. Ön melyiket ajánlaná a kettő közül? Sok mindent olvastunk erről a betegségről, de mivel sokan írták, hogy többször is újra előjött nekik a gyulladás, ezért kissé tanácstalanok vagyunk. Válaszát előre is nagyon köszönöm, Tímea

        Dr. Boros Miklós válasza a sipoly témában

        Tisztelt Kérdező! A végleges megoldást a műtét jelenti. Keressenek fel egy nagyobb tapasztalattal rendelkező égés-plasztikai osztályt, ahol jó eredménnyel műtik. A lézeres bevatkozást, ebben az esetben, nem ismerem.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. február 08., 13:19; Megválaszolva: 2011. február 09., 21:08

        Tudjon meg többet: sipoly
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Fél évvel ezelőtt megharapott egy kutya. Az alsó ajkam alatt. a bal oldali résznél (szemben jobb) .. Kívülről 4 helyen össze varrták. A harapott terület kb 3-4 cm kör átmérőjű. Mivel áthatolt a szájüregig a kutyus, magyarul át harapta az...
        Van egy 6 éve húzodó problémám, amelyik egyer rosszabbá válik. Diagnózisban a "legvalószínűbb" az osteomyelitis, de ebben sem ért egyet mindenki. Jelenleg ott tartok, hogy az egész alkarom fáj, zsibbad. A csuklóm és az ujjaim a legkisebb...
        Tisztelt Doktor! Kérem a tanácsát testvérem betegségével kapcsolatban! 2015. decemberében testvéremet hasi aorta aneorizma szivárgással operálták, amikor műeret kapott. Ugyanakkor volt egy nyombél tályog is, mely miatt septikus műtét volt....
        Tisztelt Doktor Úr, Középkorú férfi vagyok, mindig sportoltam, mostanában kis pluszsúllyal, teljesen egészséges egyéb téren. Többször megállapították már, mindig csak úgy mellékesen, hogy valószínűleg kisebb cseresznyemag nagyságú...
        Tisztelt Cím! Segítséget szeretnék kérni. 4 hete volt gumizos sipoly műtétem, ahol a gumi 2 hét múlva magától kiesett. Crohn beteg vagyok 3 hónapja. Mióta megmutottek gyakran elcseppen a szekletem akaratlanul. KB 1 cm-es lyuk van közvetlenül a...