• vakbélműtét utáni lábadozási idő, vastagbéltükrözés lehetősége

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 3 hete volt vakbélgyulladásom, s féregnyúlvány eltávolításos műtétem. Hasüregi tályogom is volt ebből kifolyólag, mint kiderült. Mennyi ideig tarthat a lábadozás általános hasi és emésztőrendszeri rendellenességekkel? A műtét óta görcsös hasi fájdalmaim, heves hasmenésem van szinte folyamatosan visszatérő jelleggel, bélfertőtlenítő (Bolus adstringens)hatására görcs és hasmenés nélküli, de nyákos székletem van. Normális lefolyás ez? Tarthat ilyen sokáig vagy érdemes szakorvoshoz fordulni? Sem lázam, sem egyéb tünetem nincs, a hasmenés hatásain kívül. Zavar a visszatérő alhasi, hasi görcs, bár ez székelés hatására elmúlik. Párolt húst, burgonyát, kekszet, párizsis, sajtos szendvicset, egyszerű zöldségleveseket eszem,ügyelve a mennyiségre fokozatosságra, rostmentességre.Válaszától (is) függően, vastagbéltükrözésre gondoltam elmenni, mivel megijedtem a makacs tünetektől. Ez mikor lehetséges? Függővé kell tenni a műtét óta eltelt időtől? Válaszát köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a féregnyúlvány eltávolítás témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés a diéta korrigálása. Egyen több növényi rostot. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, péksüteményt. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen egy pro- és probiotikus kúra. A vastagbéltükrözés nem indokolt, a széklettenyésztés adna plussz információt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 27., 18:35; Megválaszolva: 2011. január 29., 15:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: