• Sérv lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves orvos! Az ágyékom táján, jobb oldalt majdnem közvetlenül a herém fölött főleg este (vagy ha nyugalmi helyzetben vagyok pl tanulás közben) fájásokat érzek. Szúró féle fájdalom, de nincs semmi kidudorodás, ugyan olyan mint a bal oldalon, és nyomásra sem érzékeny. 2-3 éve télen mindig elő jön ez, lehetséges, hogy sérv lenne és a hideg váltaná ki? Ha sérv, akkor mindenképp műteni kell? Köszönöm válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a sérv témában

        Tisztelt Kérdező! A sérv diagnózisához a tapintható elváltozás kötelező. Ekkor jelenik meg a külső lágyékkapuban a bélkacs és akkor szükséges a műtét. Amennyiben csak télen és csak egyoldalon jelenik meg a felfázás, esetleg a trauma jön szóba. A sérv panaszai évszaktól függetlenek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 27., 15:35; Megválaszolva: 2011. január 31., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: