• Epeműtét utáni diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Most december 8-án műtöttek epekő miatt, laporoszkópos műtét volt. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az amit ehetek-ihatok és mi az amit nem szabad? Érdekelne pár konkrét dolog is. Szeretném tudni, hogy milyen gyümölcsöket, zöldségeket szabad, illetve hogy gyümölcslevek közül csak az alma vagy más is fogyasztható-e? Lehet-e pl. paprika, paradicsom, retek enni? Tejtermékek közül lehet-e túrórudit, gyümölcsös joghurtot enni? Tejet szabad-e inni? Édességet fogyaszthatok-e? Ha igen, akkor mit? Pl. szaloncukrot? Rántott levest lehet-e ennem? Szilveszterkor koccinthatok-e gyerekpezsgővel vagy a szénsavasat teljes mértékben mellőzzem? És az is érdekelne, hogy rágózni szabad-e? Van még egy olyan kérdésem, hogy néha fájogat a hasam, oldalam. Ez lehet még mindig a gáztól vagy valami más probléma lesz? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Ennyi idővel már lazíthat a diétán. A szűrt gyümölcslevek fogyaszthatóak. A zöldségek közül a puffasztókat kerülje. A szíros- és fűszerszegény étrend mértéktertóen később is javasolt. A szénsavas italok mérékkel fogyaszthatóak, a rágózással nincs probléma. Édesség is fogyasztható. A lényeg mindenben a mérsékletesség.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 18., 16:44; Megválaszolva: 2010. december 26., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: