• Végbéltáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel.4-éve volt aranyér műtétem (2-szer) .1-éve mellső hüvelyfali műtét. Most dió nagyságú hátsó hüvelyplasztikai műtét kell.Jelenleg végbélberepedésem is van,pici aranyérrel a repedés előtt.Négy éve nem szabadulok a végbéltáji fájdalmaktól.A nőgyógyász azt mondta hogy a hátsófali hüvelyplasztikai műtét után hátha elmúlnak a végbéltáji problémáim.A sebészeten 1-hete voltam, kaptam kúpot a végbélrepedésre,és végbél krémet.Őszerinte az időnkénti erős végbéltáji fájdalom a hátgerinctől van.Éjszakánként felkelek hogy erősen fáj a végbelemnél. Mit tudok tenni hogy panaszaim megszűnjenek.Ülő munkát végzek, lukas párnát használok a széken.Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél témában

        Tisztelt Kérdező! A végbélrepedés kezelése még csak egy hete kezdődött. A hatásossághoz több idő kell. A javaslatom továbbá a növényi rostok fogyasztása, a naponkénti, normál széklet biztosítása. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta). Figyeljen oda az elégésges folyadékfogyasztásra és minden széklet után vegyen ülőfürdőt, amíg ennyire erős a fájdalom. Amennyiben 4-6 hét alatt nincs javulás keressen fel sebészeti szakrendelést a műtéti elbírálás céljából.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. november 27., 17:58; Megválaszolva: 2010. december 01., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: