• Retroperitoneum bizonytalan és ismeretlen viselkedésü daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Hölgy! Véleményét szeretném kérni a következö daganattal kapcsolatban. Mivel 2 hét mulva mütéti eltávolitása esedékes lenne. De nem tudom legyen mütét vagy inkább ne legyen. Diagnozis: Retroperitoneum bizonytalan és ismeretlen viselkedésü daganat. Zárojelentés: A mesenterialis zsirszövetben közvetlenül az IVC bifurcatioja elött ábrázolodik egy jol körülirt, 35mm legnagyobb átméröjü kerekded vastagabb halmozo falall körülvett folyadék bennékü kis halmozo fali növedékeket is tartalmazo cystosus képlet. Környezetében koros nyirokcsomo nincs. Vélemény: A leirt eltérés jol körülirt, benignus megjelenésü cystosus képlet, azonban eltávolitása szövettan céljábol MINDENKÉPP MEGFONTOLANDO, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A BELSEJÉBEN LEIRT POLYPOID SZÖVETSZAPORULATOKRA. -ezt, hogy kell érteni, mivel az orvos a mütétet javasolja, de a vélemény mást mond. Feltétlenül szükséges lenne ez a mütét, mert ha a daganat rosszindulatu és a mütét során levegöt kap az nagy baj lenne. Ennél a daganatnál milyen %ban szokott rosszindulatu lenni a daganat? Ha rosszindulatu ez a daganat fel szoktak épülni a mütéti eltávolitás után? És mennyi %ban szokott tovább tejedni, ha eltávolitják? És még ez is volt a zárojelentésben: A gerinc elörehaladott spondylosis kifejezett mértékü degenerativ eltérések és discopathia láthato. -ez milyen betegség, hogy kell érteni és veszélyes? Nagyon várom válaszát. Köszönöm szépen a segitségét elöre is. Üdvözlettel: Debreczeniné

        Dr. Boros Miklós válasza a daganat témában

        Tisztelt Kérdező! Egyetlen kérdésére sem lehet válaszolni műtét nélkül. A leírt elváltozást el kell távolítani és mindent a szövettani vizsgálat fog megmondani. Remélhetőleg egy jóindulatú elváltozásról van szó. A műtépt kiterjesztéséről is csak a műtét során lehet teljes biztonsággal dönteni. A műtétet ne halogassa. Amennyiben rosszindulatú lenne, akkor is csak a műtéttel lehet meggyógyulni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. november 01., 00:57; Megválaszolva: 2010. november 03., 20:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: