• Rekeszsérv műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TiszteltDoktor ur/nő. A laporoszkópiás rekeszsérvmütétre vagyok kiirva. Kérdezni szeretném, hogy mivel köhögök, krákogok, ebből kifolyólag elég sürün, - hogy a mütétet követően csövek fognak alól felül belőlem kijönni?? és ez esetben hogyan fogok tudni köhögni, vagy éppen krákogni ha szükségét érzem?? vagy nem leesz erre szükség? A szájban nem lesz cső? Egy kicsit félek a mütéttől. Köszönöm a választ. tisztelettel . M.

        Dr. Boros Miklós válasza a rekeszsérv témában

        Tisztelt Kérdező! Az első napokban jelentkező fájdalom gyógyszeresen jól befolyásolható. Amennyiben szükséges köptető adásával segítenek. Az orron keresztül előfordulhat, hogy tehermentesítő szondát helyeznek le, de ez függ a műtéti típustól és a műtét közbeni helyzettől. A hasi drain jelentős panaszt nem fog okozni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. október 13., 15:08; Megválaszolva: 2010. október 18., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: