• Külső aranyér eltávolítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! 30 éves nő vagyok! Végbélnyílásomnál van egy bőrfüggelék, ami sokszor bedurran! Aurobin kenőccsel kenegettem, meg kamillateáztam! Visszahúzdik, de nem múlik el teljesen, és gyakran begyullad! aA sebész megállapította, hogy külső aranyérrel kapcsolatos! Mondta hogy el lehet távolítani ha nem lesz begyulladva! Érzéstelenítéssel, 5-10 perces beavatkozás! Az lenne a kérdésem, hogyha leszedik, akkor az újból kiújulhat? Fáj egy ilyen beavatkozás ill utána picit fájni fog a helye? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! Az aranyér sajnos valóban kiújulhat, vagy más helyen alakulhat ki. A kezelés része kell, hogy legyen a táplálkozás és az életmódváltás is. A beavatkozás után pár napig valóban érzékeny lesz a terület és fokozott higiénia szükséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 26., 18:10; Megválaszolva: 2010. október 04., 11:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: