• Lehet, hogy tényleg heresérvem van ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Válaszoló! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Kb. négy hónappal ezelőtt egy nagyobb tárgyat emeltem fel, és ezt követően a jobb herémben egy kisebb fájdalmat éreztem. Ekkor nem tulajdonítottam a dolognak nagy jelentőséget, mert a fájdalmak elmúltak. Kb. két hónapja kiújultak a fájdalmaim, folyamatosan tompán fáj a jobb herém, és egy kb. 10-15 kilós tárgy felemelését követően ez a fájdalom erősödik, élesebbé válik. A háziovos javaslatára megkerestem a helyi urológust aki megállapította, hogy prosztata gyulladásom és talán egy here sérvem is van. A gyulladást Voltaren kúppal, Cifloxin és és Levoxa tablettával kezelte egy hónapon keresztül. Tájékoztattam a kezelő orvost, hogy a here fájdalmam továbbra is fenn áll. Vizsgálat nélkül közölte a kezelő orvos , hogy urológiai szempontból Ő már nem tud mást csinálni, keressem fel a sebészetet, ott majd megoldják a problémámat. Kérdésem az lenne, hogy a sebészeten mire számíthatok? Ha valóban here sérvem van, akkor milyen beavatkozás lesz, a gyógyulási idő mennyi ideig tart, milyen kockázati tényezői vannak, mennyi az esély arra, hogy egy egyszeri beavatkozással a panaszaim megszűnnek-e, kell-e utókezelésre járni? A feleségemmel rendszeres nemi életet élünk, és kérdésem az lenne, hogy a műtét a szexuális teljesítőképességemet befolyásolja-e? Nagy tisztelettel várom a válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a sérv témában

        Tisztelt Kérdező! A sérv jellegzetes tüntete a lágyéktájon megjelenő, változó méretű duzzanat. Elképzelhet, hogy a sérv még kialakulóban van és a külső lágyékkapuban még nem tapintható. Az érintett terület fizikális vizsgálatára számíthat a sebészeten. Amennyiben a sérv igazolódik a műtét nem jelent jelentős terhet és semmilyen funkcióját nem fogja befolyásolni. Mindössze 2-3 hét kímélet lesz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 11:24; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 12:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: