• Bal oldali mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Egy-két hete időnként enyhe szúró fájdalmat érzek a mellkasom bal oldalán. Független a körülményektől, pl. edzés közben ugyanúgy jelentkezik, mint pihenés közben. Intenzitásában se különbözik. Eddig nem igazán aggasztott, mivel korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy enyhe szívritmuszavarom van, így annak tudtam be. De pár napja a hónaljamnál is szoktam érezni, tehát még jobban balra tolódott. Mivel volt egy ciszta a bal mellemben, amit 2009 februárjában kioperáltak (szövettani leletben hamartoma mammae-nak diagnosztizálták), ezért félévenként UH vizsgálatra szoktam menni, és rendszeres önvizsgálatot is végzek. A legutóbbi ilyen önvizsgálatnál a bal mellem külső felső részénél, a hónalj irányában egy-két pici csomócskát tapintottam. Legutóbb júniusban voltam UH-os vizsgálaton, akkor pedig minden rendben volt. De akkor mi lehet ez a szúró fájdalom, és mivel lehetne elmulasztani?

        Dr. Boros Miklós válasza a mell témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkasi fájdalom leggyakoribb oka ebben az életkorban a mellhártya izgalma. Javaslok pár nap pihenést, amennyiben nem javul keresse fel háziorvosát, hiszen a fizikális vizsgálat nem hagyható ki. A tapintható csomók nyirokcsomók, ami önmagában nem utal semmilyen betegségre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. szeptember 10., 13:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 09:28

        Tudjon meg többet: mell
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő- Doktorúr Fiam betegségét szeretném leírni folymatában. 2012,12.14. mélyvénás trombózis /8030/ párhuzamosan Seronegatív spondylarthropatia /M4680/ Az utóbbi 2005 óta állt fenn csak nem tudták megállapítani mi a betegsége...
        Fél évvel ezelőtt megharapott egy kutya. Az alsó ajkam alatt. a bal oldali résznél (szemben jobb) .. Kívülről 4 helyen össze varrták. A harapott terület kb 3-4 cm kör átmérőjű. Mivel áthatolt a szájüregig a kutyus, magyarul át harapta az...
        Van egy 6 éve húzodó problémám, amelyik egyer rosszabbá válik. Diagnózisban a "legvalószínűbb" az osteomyelitis, de ebben sem ért egyet mindenki. Jelenleg ott tartok, hogy az egész alkarom fáj, zsibbad. A csuklóm és az ujjaim a legkisebb...
        Tisztelt Doktor! Kérem a tanácsát testvérem betegségével kapcsolatban! 2015. decemberében testvéremet hasi aorta aneorizma szivárgással operálták, amikor műeret kapott. Ugyanakkor volt egy nyombél tályog is, mely miatt septikus műtét volt....