• Lép eltávolítás utáni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő/ Doktor Úr! A páromnak a lépét 15 napja távolították el. A műtét jól sikerült, hamar lábra is állt, a fáradékonyságon, a belek mozgásán kívül más kellemetlen érzése nem is támad. Viszont a füle mögött, a nyakán és a fején (mind bal oldalt) kb 1,5-2 cm átmérőjű csomók jelentek meg (talán a nyirokcsomók duzzadtak meg). Ezen nyirokmirigyek duzzanata ez esetben normálisnak tudható be azért, mert a lép immunrendszerben töltött szerepét átveszik? Szükséges-e ezzel az észrevétellel a háziorvost felkeresni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a lép témában

        Tisztelt Kérdező! A lépeltávolítás előtt, vagy utána védőoltásban részesülnek a betegek. Ennek során tud átmeneti nyirokcsomó megnagyobbodás kialakulni. Amennyiben nem fájdalmasak a csomók és nem nőnek, illetve nincs egyéb panasz aggodalomra semmi ok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. augusztus 31., 22:08; Megválaszolva: 2010. szeptember 04., 20:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: