• Vajon igaz ez vagy csak ijesztgetnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.úr/nő A gerinc végen mütöttek kétszer is 1 daganattal tályog cisztával!! Nos ebböl kialakult 1 sipoly aminek a vége 3 cm-re van a végbél nyillástól és megnézte ma egy orvos és azt mondta müteni kell, de kockázatos lehet hogy sérülhet a végbél de én ezt butaságnak tartom mert egy csomo ismerősömet mütöttek végbél daganattal és nem kellett az oldalukra vezetni, de nekem azt mondták hogy kockázatos lehet és ha nem sikerül a mütét előfordulhat hogy ki kell vezetni a végbélnyillásomat az oldalamra...! Ebben szeretném a segítségüket kérni hogy erről mi a véleményük és mi tévő legyek....:( előre is köszönöm N. Henrik

        Dr. Boros Miklós válasza a végbél, műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A végbéldaganat és a sinus pylonidalis műtétjét nem lehet összehasonlítani. Nagyon ritka eset, hogy a műtét során a végbélzáróizom sérüljön és ez okozza a problémát, ami stoma készítéséhez vezethetne. A járat kiírtása jelenthet végleges megoldást. Véleményem, hogy az operáló orvossal beszélje át a műtétet, de az említett sérülés ritka.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 19., 20:45; Megválaszolva: 2010. július 23., 07:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: