• Felületi seb

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hollandiában élek, sürgős segítséget szeretnék kérni! Kb. két hónapja keletkezett a nyakamon egy kisebb felületi sérülés. (Kb. 7 mm átmérőjű) Eleinte sebtapaszt tettem rá, de nem gyógyult be, sőt begulladt. Egy kb. 3 cm átmérőjű, kör alakú seb lett belőle. Az orvos először antibiotikus krémat adott, és nem engedte a sebet napközben letapasztani. A seb összeforrt, és egy gyenge var keletkezett rakta, de alatta lüktetett és viszketett. Később egy darabban lelökődött ez a var, és egy nagy nyílt seb maradt utána. Időnként belázasodtam tőle, és afájdalom miatt csillapítókra is szorultam. Az orvos baktériummintát vett, elküldte tenyésztésre a kórházba. Az eredmény negatív volt, állítólag nincsen szó bakteriális fertőzésről. Az orvos beutalt a bőrgyógyászatra, (ez ma volt), de 19 napot kell várnom! A seb mára már vagy három hónapos, egyre nő, kérem, segítsenek, mit tegyek?

        Dr. Boros Miklós válasza a seb témában

        Tisztelt Kérdező! Vizsgálat nélkül nehéz hasznos tanácsot adni. Mindenképpen a nap naponkénti fertőtlenítése szükséges (pl.betadine). Ki kell deríteni az okot, hogy mi tartja fenn. Hasznos lehet fertőtlenítőt is tartalmazó kötszer beszerzése, ennek módját Hollandiában nem ismerem.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 01., 10:56; Megválaszolva: 2010. július 05., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: