• viszeresség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr Úr-Nő! Három éve korházba kerültem mélyvénás thrombózissal a jobb lábamban,ami azért is meglepő mert a ball lábam viszeres,de ott már régóta látható vörös,rozsdaszínü pöttyök amik már egész nagy összefüggő területet alkotnak,a jobb lábamon semmi se volt látható egész a thrombózis utánnig,de már ugyanolyan ronda mint a ball lábam,sőt a jobb lábamonn is kezd kijönni pár hajszálér,pár napja voltam az üzemorvosnál éves vizsgálaton és azt mondta,hogy sürgőssen megkellene műttetni mind a két lábam,a kérdésem az lenne,hogy a mélyvénát azt,hogyan tudják műtteni ill.egyszerre műthető e midkét láb,vagy a műtétek között elkell telni egy kis időnek,vérhigítót folyamatosan szedek!válaszukat előre is köszönöm!!!

        Dr. Boros Miklós válasza a visszér témában

        Tisztelt Kérdező! A problémát a felszínes vénák keringésének, billentyűinek elégtelensége okozza. A mélyvénákhoz a műtét során nem is nyúlnak. Javaslatom, hogy keressen fel érsebészeti szakrendelést, kezdődjön el a kivizsgálás (ultrahang az erekről). Addig is nappal viseljen rugalmas harisnyát. Az életmódváltás és a műtét nélkül a visszeresség szövődményeinek a kialakulása csak idő kérdése (pl. lábszárfekély).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. június 25., 18:48; Megválaszolva: 2010. július 01., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: