• Sérv és következményei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        80 éves férfi vagyok. Korábbi sérvműtét után alhasi baloldali 17 cm-es, kizáródás nélküli vékonybélkacsos sérvet talált sebészi és CT vizsgálat, tumor nélkül. Haskötő ellenére a sérv növekszik, emésztési, székelési zavarokat, fogyást, sőt újabban heti gyakorisággal erős görcsöket, hasmenést és hányást okoz. Bélmozgatókra (paraffinolaj, keserűvíz) váltakozva reagál. A sebész szerint sérvem méret, életkor és pitvarfibrilláció miatt nem műthető. Mit javasolnak, hová, ill. kihez fordulhatnék ÉRDEMBEN? Sebész, gasztroenterológus, kardiológus kivizsgálások után sincs megoldás a panaszomra. Köszönöm a segítségüket. János

        WEBBeteg szakértő válasza a sérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amennyiben altatható, azaz az altatás és a műtét kockázata vállalható mértékű a műtétet el kell végezni. A sérv magától nem lesz kisebb és nem fognak csökkeni a panaszok. Fogyasszon prro- és prebiotikumot és kerülje a puffasztó ételeket. A kockázat pontos felmérése és a műtét miatt keressen fel egy nagy forgalmú, centrumban működő sebészeti szakrendelést, ahol a komplett kivizsgálást lebonyolítják.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-11 11:16:45; Megválaszolva: 2010. június 11., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: