• laporoszkópiás epe és hólyag eltávolítás utáni fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Május 21-én műtöttek laporoszkópiával, kivették az epeköveimet és a hólyagot. 27-én voltam varratszedésen, addig minden rendben volt. Június 2-án kezdődtek a tünetek: nehéz megfogalmazni, mert nem volt fájdalom, de jobb oldalon a hasamnál, izomlázhoz kicsit hasonló, vagy méginkább olyan, mint amikor pl. rossz futás után azt mondjuk, "beszorult a levegő." Némely testhelyzetben, mozgásra és levegővételkor erősödött az érzés, később konkretizálódott is, ami tompa szúráshoz hasonló és a hely is, ami a jobb bordaív alatti tenyérnyi terület.

        Szeretném megkérdezni, ennyi idővel a műtét után, indokolt-e ez a jellegű tünet és miért lehet? Mi a teendő? Diétát szigorúan betartom, semmi zsírosat, fűszereset, stb. nem eszem és a műtét óta folyamatosan pihenek.

        Sajnos az orvossal aki műtött nem tudok beszélni, ezért itt kérek segítséget, amit előre is köszök!

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amennyiben nincs láz, hőemelkedés és a fájdalom nem rosszabbodik nincs miért aggódni. A jelzett terület megfelel a műtéti területnek. Itt valóban előfordulaht kis fájdalom, érzéskiesés akár hetek múlva is. Helyileg használjon fájdalomcsökkentő krémet és folytassa a diétát. Komolyabb panaszok esetén egy ellenőrzésre vissza kell menni.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-06-08 11:46:27; Megválaszolva: 2010. június 08., 11:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: