• Ideg-izomgyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

         

        Fél éve már hogy sikeresen megműtöttek pectus excavatummal, minden rendben is ment, azon kívül, hogy egy műtéti sebem nem akart gyógyulni. Kiderült hogy egy fonal a bordánál nem szívódik fel, ezt el is távolította a nagy műtétet is végző orvosom 2 hónapja. Rendben voltam 2 napig.... Belázasodtam, meg sem bírtam mozdulni úgy fájt a mellkasom 2 oldala, valamint a hátam. Kiderült, hogy elvileg a fonal eltávolítása közben került belém valami fertőzés a műtőben, vagy pedig már egy meglévő sebfertőzés jutott beljebb. Kórházban kezeltek antibiotikummal 1 hétig, ez sikertelen volt. Újabb 1 hét jött, valamint utána még itthon 2 hétig szedtem. Lázam azóta nem is volt, de a hőemelkedés, és a fájdalom hullámzóan, de folyamatosnak mondható. Terhelésre csak rosszabb. Konkrétan az oldalam fáj, a bordák, és a hátam lapocka tájékán. A testem nagyon elgyengült mióta ez megy, minden nap fájdalomcsillapítót kell szednem. Az orvosom már nem tud mit szólni ehhez, de szeretnék újra normális fizikumot. Önnek van valami ötlete hogy mivel állok szemben, vagy esetleg mi rá a megoldás? Előre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pectus műtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        Abban az esteben, ha idegen anyag van a lágyrészekben, mint Önnél a fémlemez, a fertőzések kezelése sokkal hosszabb. A laborban le kell ellenőrízni a gyulladásos paramétereket és a fémlemez helyzetét mellkas röntgen során, a korábbi fertőzés helyét is le kell ellenőrízni. Menjen el egy kontroll vizsgálatra. A lezajlott fertőzés miatt érdemes lenne aktívabb gyógytornát végezni. Amennyiben nincs elmozdulva a lemez és a fertőzés meggyógyult vissza kell nyernie az erejét.



        Kérdés: 2010-06-08 11:44:02; Megválaszolva: 2010. június 08., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: