• Mikor trombitálhatok újra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Nő!

        70 éves férfi vagyok,2010 március 21-én műtöttek!Aminek során a vastag,és vékonybélből is elhalt részeket vágtak ki!Ezáltal a vágás a hasamon 20-25 cm.Mivel én zenész vagyok,azt szeretném megtudni mennyi idő múlva kezdhetek el próbálni a trombitámmal!Mert lehet,hogy az erölködéstől kiszakadhatnak a belek!?Kontrollra nem hívtak vissza,és azóta is naponta 4 alkalommal van híg székletem!Ez most már így marad mindíg?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:V.J

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbél-műtét témában

        Négy héttel a műtét után nyugodtan trombitálhat, nem lesz belőle problémája. Esetleg célszerű haskötőt használnia. A hasmenés miatt egyen több növényi rostot, legyen naponta 5 étkezés, kerülje a kávét, alkoholt, fűszeres ételeket. Ebben az életkorban ilyen jellegű műtét után a gondozás indokolt, emiatt keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-13 18:28:53; Megválaszolva: 2010. június 13., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: