• Chronicus appendicitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan, hogy krónikus vakbélgyulladás. Az elmúlt fél évben háromszor feküdtem vakbélgyanúval kórházban, de egyszer sem történt semmi. Jegelték, infúziót kaptam, nem ettem és nem ittam, majd mivel nem lett rosszabb négy nap után mindig hazaengedtek... Ilyenkor mindig van hőemelkedésem is, ami aztán tartósan megmarad.

        Ismert endometriosisom van, melyre GnRH-t is kaptam, jelenleg Cerazette-t szedek és a nőgyógyászati kontrollok rendben vannak. A panaszok hátterében valószínűsítenek összenövést, mely vagy magából az endometriosisból adódik, vagy az azt követő laparotómia miatt alakult ki. Szeptemberre jegyzetek elő a SOTE-n hastükrözésre, de tegnap óta megint szúr jobb oldalon az alhasam, mely sétálásra fokozódik, pihenésre némileg csökkennek a panaszok, nincs étvágyam és 37,6 a hőm. Most ha elmegyek orvoshoz, akkor megint 4 nap kórház valószínűleg a semmiért, viszont félek, hogyha ez tényleg "lappangó vakbélgyulladás" akkor nehogy perforáljon, mert az immunrendszerem amúgy is gyenge, sokszor gyógyulnak a jelentéktelenebb betegségeim is szövődménnyel. 23 éves vagyok.

        A nőgyógyász szerint ez vakbél, a sebészek viszont az endometriosisra fogják. Voltam belgyógyásznál is, aki szerint nem IBSZ...

        Kíváncsi vagyok a válaszára!

        Tisztelettel és köszönettel: Sazi

        WEBBeteg szakértő válasza a vakbélgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A krónikus vakbélgyulladás sebészi értelemben nincs. Valóban nem lehet megmondani, hogy mi okozza a panaszokat mivel az endometriosis, a hasűri összenövés és a vakbélgyulladás tünetei és laboreltérései között nagy az átfedés. Az Ön esetében a laparoscopia valóban indokolt. Ekkor a féregnyúlványt el lehet távolítani, ha gyanú van rá, hogy gyulladás már zajlott le. A vakbélgyulladás pihanésre nem oldódik meg. Abban az esetben, ha panaszai folyamatosak azonban forduljon orvoshoz. Egyébként a puffasztó ételeket kerülje és igyon sok folyadékot.



        Kérdés: 2010-05-23 21:25:32; Megválaszolva: 2010. május 23., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: