• Epekő mütét utáni fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur! Gyermekemnek/38 éves/ tavaly nyáron epekő mütétje volt.A mütét előtt lefogyott pár kilót, mert nem nyagyon tudott enni.Most ismét fogyott.Azt mondja nem fáj semmi ,a testedzést abba hagyta, mert ugy gondolja ,hogy azért fogyott.Én mindig is egy aggódó anya voltam, remélem meg tud nyugtatni, hogy van ilyen a mütét után.Nem eszik zsirosat,alig eszik kenyeret.Általában diétásan étkezik.Viszonylag távol élünk egymástól nem látopm a napi étkezését.Pár éve édesapám vastagbélrákban halt meg és igy talán érthetőbb,hogy nyugtalanit a fiam fogyása.A fogyás csak kb. 3 kiló.Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a epeműtét témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszokat okozó epehólyag eltávolítása után ennyi idővel szigorú diétás szabályok nincsennek. A fogyás okát inkább a rendszertelen étkezésben kell keresni. Ebben az életkorban a vastagbélrák nem gyakori eltérés és nem is erre kell gondolni elsősorban. Amennyiben a változatás étkezése nem indokolja a fogyást egy belgyógyászati szakvizsgálat indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 11:18:07; Megválaszolva: 2010. május 13., 11:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: