• Rekeszsérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr.

        29 éves vagyok,20 évesen végeztek rajtam antirefluxplasztikát,kivették az epehólyagot,és egy zöld dió nagyságú rekeszsérvet. A Refluxom elég hamar visszatért,és azóta is jelen van. Ami mégis aggaszt az egy November óta időnként jelentkező nagyon erős fájdalom,ami sugárzik a mellkasba,szegycsonba,gerincbe,hátba, körbe a rekeszizomba,ami ilyenkor  összehúzza a mellkasomat és nehezebben kapok levegőt. Van hogy érzem, gyomorszáj mellől indul a fájdalom,de van hogy nem tudom eldönteni honnan indul ki. Úgy vettem észre, inkább fizikai "terhelés" után jelentkezik(,vagy lehajolásnál).Olyan tevékenység után, ami a rekeszizmot megmozgatja. A refluxra kapott gyógyszerektől nem jobb,sőt! De evéskor a nyelőcsőben is érzek szűkületet. Azért gondoltam hogy sérv lehet megint. Sajnos más betegségeim is vannak ami miatt jólenne, ha tudnék egy kicsit mozogni,sportolni, de két nap kocogás után már jelentkeznek a tünetek. Főleg este kezd el fájni,és lefekvéskor rosszabb lesz. Szeretném tudni,Ön mit gondol ,mi lehet ez? Köszönettel:T.Annamari

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        A probléma tisztázása miatt gasztroenterológiai szakvizsgálat, nyelőcső tükrözés szükséges. A nyelési panaszt mindig komolyan kell venni. Akár lehet a reflux visszatérése. Ennyi idővel a műtét után nem gondolnám a műtét következményének. Történjen meg a tükrözés, utána lehet valóban oki kezelést folytatni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 11:03:19; Megválaszolva: 2010. május 13., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: