• Reflux műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János!

        7 éve fennáló refluxos panaszaim és gyógyszerdependecia miatt augusztusban részt vettem egy alapos kivizsgáláson ( gasztroszkópia, ph mérés, nyelőcsőnyomásmérés, nyelésröntgen) a műtéti indikáció megállapítása végett. Az eredmény: LA C, a kardia nem zár, hiatus hernia, valamint a nyelőcső perisztaltika nagyon gyenge. Ez utóbbinak a hatását érzem is mivel a lenyelt falat nagyon lassan megy le. A kérdésem az lenne, hogy a műtét elvégzésével javulna a nycső perisztaltika? Az evés utáni fájdalomnak a rekeszsérv lehet közvetlen kiváltó oka, vagy az az erosio miatt van? Hosszú távon mennyire jelent megoldást a műtét? Ez utóbbi azért érdekelne, mert tegyük fel hogy a beavatkozás hosszú távon nem lesz eredményes.Ilyen esetben van még valamiféle lehetőség, vagy a műtét a legutolsó remény a gyógyulásra? És legutolsó kérdésem, hogy a rekeszsérv egy velünkszületett dolog, vagy annak van valamilyen kiváltó oka.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux műtét témában

        Tisztelt kérdező!

        Leírja, hogy 7 éve szedi a gyógyszert. Az Önt kezelő orvos, nagyon helyesen, kereste a távlati megoldást, mivel egy életen át gyógyszereket szedni nem lehet. A gyomorsavcsökkentő gyógyszerek tertós szedéséről egyre több mellékhatás derül ki, hiszen most már évtizedek óta alkalmazzuk. A nyelőcső záró izom elégtelenség és az a tény, hogy a rekeszizom elégtelensége miatt más pozicióba került a gyomor-nyelőcső átmenet semmilyen gyógyszeres módszerrel nem korrigálható. A lassabb perisztaltika az évek alatt a nyelőcsővet ért ártalom következménye. Az evés utáni fájdalom a reflux betegség típusos tünete. A leírt eredmények alapján azt tudom írni, hogy Ön esetében tud a műtét valóban segíteni. A műtét során a nyelőcső-gyomor átmenetet a helyes pozicióba rögzítik, a rekeszizom tágulatát megszüntetik és a nyelőcső záróizom köré a gyomorból egy megerősítést készítenek. Javaslom, hogy leleteivel keressen fel egy laparoszkópos refluxgátló műtétben járatos sebész kollégát, ehhez kérje az Önt kivizsgáló gasztroenterolgus segítségét.  

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-07 18:10:31; Megválaszolva: 2009. november 07., 18:10

        Tudjon meg többet: reflux műtét
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktoúr! Amint a mellékelt kép mutatja volt egy tèrd műtétem augusztusban. A műtét után aki műtött nem tudott bejönni hozzám sürgős dolga volt. Aki benézett este hozzám az az nem az volt aki műtött. Kérdeztem, hogy hogy sikerûlt...
        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég(2016 08.04.) epekövem távolították el laporoszkópos mütéttel. A műtét utáni ébredéskor erős égető fájdalmat éreztem a köldököm felett, ami miatt igazán elkábulni sem tudtam abban a pár órában mikor...
        Tisztelt Doktor úr, Erős székelés után láttam hogy a WC papíron véres elénk piros csíkok vannak, egy darabig nem lehet semmit érezni a szorító nyomáson kívül míg végül egy borsó nagyságnyi lilás púpot láttam. Ahogy utána olvastam...
        Julius 29.-én volt visszérmütétem a bal lábamon. 9.-én kiszedték a varratokat. Combtönél és bokánál volt varrat és kb 25 pici lyuk. A sebek körül még kemény. Ma voltam a háziorvosnál aki azt mondta egy hét mulva dolgozhatok. Egy gyárban...
        Tisztelt Doktor úr ! Talán jelentősége van, ezért írom le, hogy jelentős túlsúllyal küszködöm, sérülésemkor is kb. 160 kg voltam. 2011 tavaszán otthonomban szenvedtem balesetet, egy megbotlás miatt elestem, és olyan szerencsétlenül estem...
        Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Krónikus elhízásom okán egy pár hónapja felmerült, hogy gyomor bypass műtéten eshetnék át, ami segítene az Inzulin rezisztenciámon és a gyermekkorom óta fennálló extrém túlsúlyon. (48-as BMI. A gyomorgyűrű...
        Űdv! Egy olyan problémával szeretnék önökhöz fordulni, ami eddig még nem történt velem és nem is hallottam még ilyesmiről. Néhány napja a köldököm körül fájni kezdett és tegnap reggel úgy ébredtem, hogy belül van egy kis csomó, ami...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó lépcsőfokról rosszul léptem le, melynek következtében a jobb térdem megrándult (2016.07.06). Orvosom aznap megvizsgált és kezdetben keresztszalag szakadásra gyanakodott. A sérülésem miatt térdortézist viselek...
        Tisztelt doktornő 2 hete mütottek lágyéksérvvel, un. Lichtenstein eljárást alkalmazva. A vágás hossza 8-9 cm. A kezdeti erős fájás 3-4 nap múlva megenyhült, de nem szünt meg. Ami ráadásul aggaztó, hogy a vágás alatt végig egy kemény,...