• Reflux műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János! 7 éve fennáló refluxos panaszaim és gyógyszerdependecia miatt augusztusban részt vettem egy alapos kivizsgáláson ( gasztroszkópia, ph mérés, nyelőcsőnyomásmérés, nyelésröntgen) a műtéti indikáció megállapítása végett. Az eredmény: LA C, a kardia nem zár, hiatus hernia, valamint a nyelőcső perisztaltika nagyon gyenge. Ez utóbbinak a hatását érzem is mivel a lenyelt falat nagyon lassan megy le. A kérdésem az lenne, hogy a műtét elvégzésével javulna a nycső perisztaltika? Az evés utáni fájdalomnak a rekeszsérv lehet közvetlen kiváltó oka, vagy az az erosio miatt van? Hosszú távon mennyire jelent megoldást a műtét? Ez utóbbi azért érdekelne, mert tegyük fel hogy a beavatkozás hosszú távon nem lesz eredményes.Ilyen esetben van még valamiféle lehetőség, vagy a műtét a legutolsó remény a gyógyulásra? És legutolsó kérdésem, hogy a rekeszsérv egy velünkszületett dolog, vagy annak van valamilyen kiváltó oka. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux műtét témában

        Tisztelt kérdező!

        Leírja, hogy 7 éve szedi a gyógyszert. Az Önt kezelő orvos, nagyon helyesen, kereste a távlati megoldást, mivel egy életen át gyógyszereket szedni nem lehet. A gyomorsavcsökkentő gyógyszerek tertós szedéséről egyre több mellékhatás derül ki, hiszen most már évtizedek óta alkalmazzuk. A nyelőcső záró izom elégtelenség és az a tény, hogy a rekeszizom elégtelensége miatt más pozicióba került a gyomor-nyelőcső átmenet semmilyen gyógyszeres módszerrel nem korrigálható. A lassabb perisztaltika az évek alatt a nyelőcsővet ért ártalom következménye. Az evés utáni fájdalom a reflux betegség típusos tünete. A leírt eredmények alapján azt tudom írni, hogy Ön esetében tud a műtét valóban segíteni. A műtét során a nyelőcső-gyomor átmenetet a helyes pozicióba rögzítik, a rekeszizom tágulatát megszüntetik és a nyelőcső záróizom köré a gyomorból egy megerősítést készítenek. Javaslom, hogy leleteivel keressen fel egy laparoszkópos refluxgátló műtétben járatos sebész kollégát, ehhez kérje az Önt kivizsgáló gasztroenterolgus segítségét.  

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-11-07 18:10:31; Megválaszolva: 2009. november 07., 18:10

        Tudjon meg többet: reflux műtét
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        T. Doktornő/Doktor ! Tavaly januárban műtöttek vakbélgyulladással. A műtétet hagyományos műtéti eljárással végezték. A műtéti hegnél a hasfalam fokozatosan megnyúlt,a hasam egyre jobban kitüremkedik.Időnként fájdalmat is érzek a...
        Tisztelt DoktorNő/Doktor úr! 2 hónapja - emlékezetem szerint - egy kaktusz tövis állt az ujjam hegyébe. Ez máskor is előfordult, most sem foglalkoztam vele sokat. Igyekeztem kiszedni, viszont ha az ujjbegyem hozzáért valamihez, éreztem, mintha...
        Tisztel Doktornő/Doktor Úr, Nagyságrendileg 1 éve fedeztem fel a derekam/csípőm tájékán mélyen a bőr alatt talán már inkább a csonton 2db csomót. Szimmetrikusan helyezkednek el a gerincemtől kb 2-3cm-re jobbra és balra egyformán. Nagyságra...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónap múlva vállműtétem lesz, mert nagyon sokszor kiugrik. Egy szerdai napon fog sor kerülni rá. Az lenne a kérdésem, hogy gipszet fogok kapni? És mehetek-e dolgozni hétfőn, ha irodai, ülő munkát végzek? Válaszát...
        Tisztelt WEBBeteg! Négy héttel ezelőtt egy rossz járdának köszönhetően elestem és olyan szerencsétlen módon, hogy a jobb kezem középső ujjára estem rá. A fájdalom miatt hirtelen felállni sem tudtam. A férjem azonnal kórházba vitt, ahol...
        TISZTELT DOKTOR ÚR!A FIAMAT KÉT HETE MŰTÖTTÉK PORCLEVÁLÁSSAL A TÉRDÉBEN,MŰTÉT KÖZBEN DERÜLT KI,HOGY A KERESZTSZALAG EGY HARMADÁT EL KELL TÁVOLÍTANI.-IDÉZEM A ZÁRÓJELENTÉST: AZ LCA ROSTKERESZTMETSZETÉNEK MINTEGY 2/3ÁRA...
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy a hagyományos köldöksérv műtétet hogy csinálják, milyen következményei lehetnek? A sebészem azt mondta, hogy a köldöksérvnél nem ajánlatos a laparoszkópiás műtéti lehetőség. Valóban...
        Üdv! 16 éves vagyok. pár napja estem túl egy vele született lágyéksérv műtéten kb 15 cm vágás van az ágyékomnál, háló nélküli beavatkozás volt. Versenyszerűen atlétizálok,sprinter vagyok, a kérdésem az lenne hogy milyn...
        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 85 éves édesapám lágyéksérvének kezelésére milyen műtéti beavatkozás a legmegfelelőbb, legkevésbé kockázatos, létezik-e altatás nélküli beavatkozás, hol végeznek ilyen műtétet? Köszönettel
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Másfél éve kezdődtek a panaszaim. A comb és a lábszár nyomásérzékenységére lettem figyelmes. Bizonyos pontokon enyhébb nyomás után 5-10 másodperces kellemetlen fájdalmat érzek. Először nem tulajdonítottam neki...
        Tisztelt Doktor! Laterális nyaki cisztával műtöttek hétfőn. Ezután a műtét után szükséges és indokolt a fraxiparine injekció adása?
        Érdeklődni szeretnék pattanó ujj műtét után mennyi a gyógyulási idő?mikor lehet újra munkába állni. Jelenleg kórházban dolgozom asszisztensként ahol napi pár óra számítógépes munkát végzek. Mikor tudnék ujra a műtét után munkába...
        T.Doktornő, Orvos Úr, Eü.ben dolgozom mint Gondozónő. Körülbelül 3 hete vettem észre, hogy jobb oldalon bikinivonalban egy csomó gyűlt össze, ami be van tokosodva nem mozdítható és csak nyomásra fájdalmas. Utánna néztem és...
        36 éves kétgyerekes anyuka vagyok. Mindkét terhességemmel hatalmas hasam volt, amitől a bőr csúnyán megnyúlt és megereszkedett. jelenleg 56 kg vagyok. Köldöksérvem van, és a hasizmaim még az első terhességkor szétszakadtak. Szeretném tudni,...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Édesapámnak nagyon nagy lágyéksérve van, amit nem akar megműttetni, nem tudunk mit tenni vele édesanyámmal, hallani sem akar a műtétről. Én viszont nagyon félek a kizáródástól, vagy hogy ne adja Isten...
        Férjemet 2013. április 14.-én baleset érte, flexxel elvágta a jobb alsó lábszárát. Műteni kellett, mert izmok és ínak is sérültek, sajnos az idegek is. Hat hét gipsz, levétel után derült ki, hogy nem tudja hajlítani a lábfejét felfelé....
        Tisztelt Doktor Úr! Ma végre bekerültem egy proktológiai rendelésre, és az Ön szerint békés karunkulámmal nem végeztek semmit. Bár másodfokú külső-belső aranyerességet állapítottak meg, nem kaptam semmiféle szert rá, és kezelést sem....
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Milyen előnyei vannak a laparoszkópos köldöksérv műtétnek a hagyományossal szemben? Melyiket érdemesebb megcsináltatni? Az orvosom tájékoztatott a laparoszkópiás műtéti lehetőségről, viszont náluk nincs...
        Egy nagyon fontos kerdest szeretnek feltenni!Anyukamnak a laban csunya daganat van,10cm atmeroju.Szerintuunk basalioma.Regota jart orvosokhoz de mindig valami kenocsoket kapott,amitol nm mullot a daganat,sot tovabbra is no.Rosszindulatu daganatnak...
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! 53 éves férfi vagyok. Pár hete egy mellkasi fájdalom kapcsán a körzeti orvosom ultrahang vizsgálatra utalt be, melynek eredménye a következô lett: “A máj kissé megnagyobbodott, homogén, fokozottan reflektal,...