• Reflux műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Plósz János! 7 éve fennáló refluxos panaszaim és gyógyszerdependecia miatt augusztusban részt vettem egy alapos kivizsgáláson ( gasztroszkópia, ph mérés, nyelőcsőnyomásmérés, nyelésröntgen) a műtéti indikáció megállapítása végett. Az eredmény: LA C, a kardia nem zár, hiatus hernia, valamint a nyelőcső perisztaltika nagyon gyenge. Ez utóbbinak a hatását érzem is mivel a lenyelt falat nagyon lassan megy le. A kérdésem az lenne, hogy a műtét elvégzésével javulna a nycső perisztaltika? Az evés utáni fájdalomnak a rekeszsérv lehet közvetlen kiváltó oka, vagy az az erosio miatt van? Hosszú távon mennyire jelent megoldást a műtét? Ez utóbbi azért érdekelne, mert tegyük fel hogy a beavatkozás hosszú távon nem lesz eredményes.Ilyen esetben van még valamiféle lehetőség, vagy a műtét a legutolsó remény a gyógyulásra? És legutolsó kérdésem, hogy a rekeszsérv egy velünkszületett dolog, vagy annak van valamilyen kiváltó oka. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux műtét témában

        Tisztelt kérdező!

        Leírja, hogy 7 éve szedi a gyógyszert. Az Önt kezelő orvos, nagyon helyesen, kereste a távlati megoldást, mivel egy életen át gyógyszereket szedni nem lehet. A gyomorsavcsökkentő gyógyszerek tertós szedéséről egyre több mellékhatás derül ki, hiszen most már évtizedek óta alkalmazzuk. A nyelőcső záró izom elégtelenség és az a tény, hogy a rekeszizom elégtelensége miatt más pozicióba került a gyomor-nyelőcső átmenet semmilyen gyógyszeres módszerrel nem korrigálható. A lassabb perisztaltika az évek alatt a nyelőcsővet ért ártalom következménye. Az evés utáni fájdalom a reflux betegség típusos tünete. A leírt eredmények alapján azt tudom írni, hogy Ön esetében tud a műtét valóban segíteni. A műtét során a nyelőcső-gyomor átmenetet a helyes pozicióba rögzítik, a rekeszizom tágulatát megszüntetik és a nyelőcső záróizom köré a gyomorból egy megerősítést készítenek. Javaslom, hogy leleteivel keressen fel egy laparoszkópos refluxgátló műtétben járatos sebész kollégát, ehhez kérje az Önt kivizsgáló gasztroenterolgus segítségét.  

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-11-07 18:10:31; Megválaszolva: 2009. november 07., 18:10

        Tudjon meg többet: reflux műtét

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2012-ben Hallux valgusl.d. Dig.ham.II.p.l.d.SubluxMTPII.p.l.d. 2014juniusMetatarsalgial.dExost.metat.V.p.l.d. 2014.nov.Hallux valgusls. Metatarsalgia p. l. s. Arthrosis MTP V.p.ld. Járáskor minkét talpamban,a műtéti területen fájdalmat érzek,...
        8 évvel ez előtt csípőprotézist építettek be lábamba, aminek adatait (gyártóját, méreteit stb) a zárójelentésem nem tartalmazza. Műtét után kértem ezen adatok közlését, amit nem kaptam meg.Kérdésem:milyen kórházi nyilvántartásban,...
        Tisztelt doktor úr! 5 hete hajszálrepedés van az alkarcsontomon,de csak most tudtam meg ,mert nem készült róla röntgen felvétel,és egy nem orvosi műszer szerint van az alkaromon egy kis hajszálrepedés. Egy hete körülbelül rögzítem...
        Üdv, tavaly január 31én pótolták a bal terdemben az elülső keresztszalagot patella innál es csavaros rogzitessel, labdarúgó mérkőzésen szakadt el. Mar áprilisban jartam vele futni, combizmot erősíteni, szeptemberben kaptam rogzitot azzal mar...
        Jó napot azt szeretném megtudni hogy az ínszalag pótlást, hogyan és milyen anyaggal végzik és mik lehetnek az előnyei hátrányai már ha vannak ilyenek ugyanis lehet hogy rajtam is ezt a beavatkozást kell elvégezni a vállamon és nem tudom a...
        Jó napot Doktor Úr! A problémám a következő: a jobb sípcsontom közepén van egy csomó már évek óta és egyre jobban fáj.Éjszaka pedig még rosszabb mint nap közben. Fáj és zsibbad. És a fájdalom kisugárzik a bokámba és a térdembe is.A...
        7 hete hallux valgus (austin) műtétem volt. A lábam a műtét környékén még mindig vörös, dagadt, (ami talán nem együttjár vele) de úgy érzem, és úgy is látszik, hogy erősen be van gyulladva. A vágás se gyógyul azt hiszem megfelelően,...
        Tisztelt Doktor Úr! Az egyik ujjamat a csatolt tömörítvényben levő ambuláns lapon leírt sérülés érte. Ezen a héten vettem le róla először a műanyag rögzítőt, olyan alkalmakkor amikor legfeljebb az egérhez kellett nyúlnom. Jelenleg...
        Üdvözlöm ! Én egy 21 éves 163cm magas 100 kg-os lány vagyok.A családom eléggé túlsúlyos és 1 év alatt felszedtem 40 kg.A végbél nyílásom felett egy jo 2 cm -rel a farokcsontnál,van egy apró lyuk ami folyadékozik és vérzik is.Ha sokat...
        Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Korábban írtam már Önknek és köszönöm a tanácsaikat. Két hónapja volt egy hasplasztikaműtétem (a leletemen: hernioplasztika umb+ hasfali izomrekonstrukció), melynek során a hasfalakat összevarrták és a...
        Kedves Dr úr/ nő! A kérdésem a következő.a 33 éves fiamnak verejték mirigy gyulladása van,a,hónaljában évek óta. Van mikor elmúlt egy időre,,de most egyfolytában be van gyulladva neki..és,,állandóan folyik a genny belőle.Semmit nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Fiam 11 éves és egy foci meccs közben eltörte a lábszár csontját, amit műteni kellett. 2 drótot helyeztek be neki. harmadik hete fekvőgipszben van. A röntgen alapján minden rendben van. Mivel már nem nagyon tud feküdni így...
        Tisztelt Doktor Úr! Január 1-jén kezdődő farokcsont táji fájdalommal még aznap bementem az ügyeletes háziorvoshoz, aki felületes vizsgálat után azt állapította meg, hogy a végbéltől proximálisan min. fissura található, január 5-én...
        Tisztelt Dr nő! Mell műtét előtt állok, az ilyenkor szokásos vizsgálaton EKG-t is készítettek. Mivel családon belül (szülő nagyszülő) szívbetegek voltak, szeretném megkérdezni mit jelent az én EKG-m! Leírás: SR,75/min, kp...
        Tisztelt Doktor Úr! Szokatlan kérdéssel fordulok Önhöz. A bokámba 1 év és 2 hónapja bokatörés miatt 4 db csavart és valamilyen fémet tettek be. Tavasszal lesz a fémkivétel. Az lenne Öntől a kérdésem, hogy a kivett fém anyagokat az...
        Udvozlom! Hobbi testepito vagyok es stanazolol injekcio kura alatt vagyok. NY Pharma markaju szteroidot hasznalok. Farizomba adom a szert, felvaltva az oldalakat. A legutobbi szuras helyen balodalt gyulladas keletkezett. Szerdai napon tortent a heten a...
        Tisztelt Doktornő! Gynecomastiám van amivel műtöttek ,de csak a mirigyállományt távolították el a mögötte lévő zsír ami már kötőszövetessé alakult megmaradt.Érdeklődni szeretnék hogy ez a zsír mennyiség eltávolíthó-e és ha igen...
        November 26-án darabos dislocalt lábszártörést állapítottak meg!A műtét során reteszelt fedett velőűrszegezéstés a szárkapocs nyílt repositioja,harmadcső lemezes OS.történt!kérdésem a következő lenne!Mennyi idő múlva terhelhetem a...
        szeklet urites kozben mindig verzik
        Tisztelt Doktor Úr! 2013 szeptemberében sportbaleset következtében részlegesen elszakadt a nagy mellizmom a bal oldalon. Az akkori orvosi vélemény hatására nem lett műtét végezve, fizikoterápián vettem részt. Több, mint egy év elteltével...