• Has- és gyomor fájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr/nő

        Tavaly márciusban volt egy perforált vakbél műtétem (+ hashártya gyulladás). 6 hónap lábadozási idő alatt is és utánna is voltak hasi fájdalmaim, de ezek jöttek mentek. Ez év júniusában kb 3 hétig tartó hasi fájdalmaim  voltak hol a bal oldali , hol a jobb oldali medence csont környékén. Ez abba maradt majd a gyomrom kezdett fájni gyomorszájnál (felfújódás, étvágytalanság) kb ez is 3 hétig .

        Hasi UH negativ, gyomortükrözés negatív, vérkép normális. Vérnyomás 120/70.

        Ezek után 1 hét Egyiptom. Haza érve 2 hét hasmenés, azóta szívdobogás érzésem van, ismét fáj a hasam, nagyon szeles vagyok, főleg reggelente és fel vagyok fújódva folyamatosan. A hasi fájdalmak főleg a volt vakbelem környékén és középen a vágás környékén lelentkeznek. Közben szív UH negatív.

        Nagyon várom válaszát, tudom nem egyszerü látatlanba válaszolni a kérdésemre, de nagyon el vagyok keseredve.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a appendectomia, puffadás témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        Perforált vakbél és hashártyagyulladás után a gyógyulást követően gyakran jelentkeznek ehhez hasonló panaszok. A vékonybelek között gyakran alakulnak ki összenövések, mely miatt a normális bélperisztaltika zavart szenved. Átmenetileg időnkét lassítják a bélműködést és ekkor alakulnak ki a jellegzetes panaszok, amiket Ön is leírt. Ezek műtéti megoldása nagyon ritkán javasolt, hiszen újból kialakulhat. Első lépésként próbálja meg a Dicetel nevű gyógyszert és maximálisan kerülje azon ételeket, amik "felfújják". Célszerű a magas szénhidrát tartalmú enni és innivalókat is csökkenteni.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        Kérdés: 2009-08-09 10:25:50; Megválaszolva: 2009. augusztus 09., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: