• Sérv létezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur!

        A serv diagnosztizalasahoz mas lehetoseg mint a tapogatas, nyomkodas letezik? Kerdem, hiszen 2 eve egy agyekservre utalo tunetekkel elek egyutt, legalabbis szerintem (fizikai munka utan, gyaloglas, kerti munka utan, ego, tulnyomoan feszito fajdalom jelentkezik az alhasam jobb felen) es a sebesz szakorvos megnyomkodta jobb felol az alhasam, ahol a panaszaim jelentkeznek , de nem erzett semmit. Lehetseges, hogy meg kicsi ez a serv es megis fajdalmas? Egy allandoan feszito, ego erzessel elek egyutt, foleg a nap vegen faj, lefekves elott, reggelre neha el is tunik. Letezik echograf, elektroszomatograf vagy valamilyen muszeres vizsgalat ami egy esetleges kisebb servet, gyulladast, netan vakbelgyuladast  ki tud mutatni?

        Elore is koszonom valaszat.

        Tisztelettel

        Gal Barna, Romania, Sepsiszentgyorgy

        WEBBeteg szakértő válasza a lágyéksérv témában

        Tisztelt Gál Barna!
         
        A lágyéksérv diagnosztikájának legfontosabb lépése a fizikiális vizsgálat. Két év alatt valószínűleg terheléskor, köhögéskor magának is érezné az elődomborodást. Bizonytalan esetekben szükséges kérni hasfali ultrahang vizsgálatát, de ez nem része a rutin kivizsgálásnak. Amennyiben panaszai nem enyhülnek kérjen ilyen típusú vizsgálatot. A vakbélgyulladás kizárható.

         

        Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 09:03:23; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: