• Vakbélműtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül 6 hete vakbélműtétem volt. Laporoszkópiával kezdődött, de tályog alakult ki a féregnyúlványnál, illetve már nagyon be volt gyulladva, így egy 10 cm-es vágáson keresztül műtötték ki. Sebeim, varrataim szépen gyógyulnak, nem is fáj, csak nagyon ritkán pici szúró fájdalmat érzek. Viszont a köldököm alatti hasrészen meg van dagadva a hasam, abban a sávban, ahol a 10 cm-es hegem van. Nyomásra nem érzékeny, nem fáj, nem feszül, nem puffad. Kérdésem lenne, hogy ez mennyire normális? Vissza fog húzódni a hasam? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Papp Géza válasza a vakbél műtét témában

        Kedves Kérdező, a műtét után 3 hónapig érdemes türelmes lenni, ha ilyen jellegű panasza van "csupán". Ebben a szakaszban ez normálisnak, elfogadhatónak tűnik. A 3. hónaptól óvatos, fokozatos tornáztatással, erősítéssel tudja majd a gyógyulást elősegíteni. Üdvözlettel:


        Dr. Papp Géza
        Sebész

        Dr. Papp Géza

        Kérdés: 2017. március 02., 08:46; Megválaszolva: 2017. március 06., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: