• epekő műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        JANUÁR 29-ÉN MŰTÖTTEK EPEKŐVEL, LAPOAROSZKÓPIÁS BEAVATKOZÁSSAL.AKIKKEL A MŰTÉT ELŐTT BESZÉLTEM ÉS VOLT EPEKŐ MŰTÉTJE, MINDENKI KAPOTT A MŰTÉT UTÁN VÉRALVADÁSGÁTLÓ INJEKCIÓT, ÉN NEM KAPTAM, MIVEL A DOKTOR ÚR NEM TARTOTTA INDOKOLTNAK. AZ LENNE A KÉRDÉSEM, HOGY EZT AZ INJEKCIÓT NEM MINDENKINEK ADJÁK?AMIKOR RÁKÉRDEZTEM A KÓRHÁZBAN AZT MONDTÁK, HOGY A DOKTOR ÚR NEM TARTOTTA INDOKOLTNAK AZ INJEKCIÓT. A MŰTÉT ELŐTT ELOLVASTAM A MŰTÉTTEL JÁRÓ KOCKÁZATOKAT, ÉS ELÉG ELRETTENTŐ A MÉLYVÉNÁS TROMBÓZIS, A TÜDŐEMBÓLIA ÉS A TÜDŐGYULLADÁS.VALAKI JÓ LENNE HA MEGNYUGTATNA, HOGY TÉNYLEG JÓL DÖNTÖTT E A DOKTOR ÚR, NEM SZERETNÉM ILYEN FIATALON FELDOBNI A BAKANCSOT. A MŰTÉT ÓTA ELTELT 3 NAP, HA EZ ALATT NEM ALAKULT KI SEMMI BAJOM AKKOR EZEK UTÁN MÁR NEM IS FOG?31 ÉVES VAGYOK, KB 72 KG, SEMMI KÜLÖNÖSEBB BETEGSÉGEM NEM VOLT EDDIG. A MÁSIK KÉRDÉSEM MÉG AZ LENNE, HOGY A HÁTFÁJÁS TERMÉSZETES A MŰTÉT UTÁN, PRÓBÁLOK MINÉL TÖBBET MOZOGNI, NEM DAGAD A LÁBAM. VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

        Dr. Somorjai Attila válasza a epeműtét témában

        Kedves Kérdező! Ne aggódjon, azt a bakancsot még sokáig a lábán fogja viselni. Ami fontos és kevesen mondják el, hogy a laparoszkópos műtétek után a hasüreg gázzal való feltöltésének egyik következménye, hogy a műtétet követően napokig válltáji ill. háti fájdalmak jelentkezhetnek, ezektől nem kell megijedni, spontán megszűnnek. Amennyiben nincs semmilyen belszervi betegsége, aktívan fennjár, akkor az Ön korában nem feltétlen indokolt a véralvadásgátló injekció alkalmazása. Ne feküdjön, legyen fent amennyit csak bír és nem lesz baj. Üdvözlettel Dr. Somorjai Attila


        Dr. Somorjai Attila
        Sebész, nőgyógyász

        Dr. Somorjai Attila

        Kérdés: 2013. február 01., 15:14; Megválaszolva: 2013. február 02., 20:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő- Doktorúr Fiam betegségét szeretném leírni folymatában. 2012,12.14. mélyvénás trombózis /8030/ párhuzamosan Seronegatív spondylarthropatia /M4680/ Az utóbbi 2005 óta állt fenn csak nem tudták megállapítani mi a betegsége...