• Okozhat-e kárt a magzatban?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webdoktor! November 28-án ínhüvelygyulladás miatt elvégeztek rajtam egy kisebb beavatkozást helyi érzéstelenítéssel. Akkor még nem tudtam, de most már igen, hogy előtte pár nappal (november 10-én volt az utolsó menstruációm) megfogant a kisbabánk. Most két napja késik, magas a hőm, és pozitív a teszt. Azt szeretném tudni, hogy a helyi érzéstelenítő, amit a csuklómba kaptam ártott-e a babának? Nem tudom sajnos a szer nevét, de a műtétet végző doktor úr azt mondta, olyan, amit az ínybe is juttatnak fogászati kezelés alkalmával. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Csilla

        Dr. Veress Dóra válasza a terhesség, helyi érzéstelenítés témában

        Kedves Csilla! Ha jól számolom, a műtét napján, vagy az azt követő napokban volt a peteérése és a baba is ekkor foganhatott meg. A helyi érzéstelenítésre használt szer nem kerül be a vérkeringésbe, csak helyileg fejti ki hatását, emiatt nem is okozhat problémát a baba fejlődésében.


        Kérdés: 2011. december 09., 07:13; Megválaszolva: 2011. december 12., 22:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: