• Fekete hólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dortor Ur/No! Nehany napja parom eszrevett valamit a vegbelnyilasanal. Megneztem, egy kb 4-5 mm atmeroju feketes-szurkes holyag szeru valami. Paromnek "renderesen" kijon az aranyere, de ezidaig nem volt szukseg semmi fele kezelesre mert magatol visszahuzodott. Kerdesem az lenne mire utalhat ez a holyag, es milyen orvost kellene vele felkeresni. Fajdalmat es egyeb mast nem erez, csak hat elkepzelesunk sincs hogy mi lehet ez. termeszetesen az embernek ilyenkor a legrosszabbak fordulnak meg a fejeben. Remelem leirtam mindent ami szukseges szamukra. Valaszukat elore is koszonom

        Dr. Boros Miklós válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező! A legvalószínűbb az aranyeres csomó. Időnként előfordulhat, hogy a benne lévő vér megalvad és a thrombus napok alatt szívódik fel. Minden széklet után legyen ülőfürdő, kerülje a helyi irritációt. Helyileg alkalmazzon aranyér elleni kenőcsöt. Minden nap legyen normál állagú széklet, figyeljen oda az elégséges folyadékfogyasztásra és alkalmazzon probiotikus kúrát. Tartós panasz esetén keresse fel háziorvosát fizikális vizsgálat céljából.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. december 05., 14:29; Megválaszolva: 2011. december 08., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: