• Epekő hasi ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/úr! A hasi ultrahang az epében sok kicsi követ állapított meg, az epevezetékben nincs kő. A kérdésem az volna, hogy a Rowachol lágy kapszulát, vagy fekete retek cseppeket használhatnék-e erre a problémára? Csinálhat-e görcsöket, bekerülhet-e így az epevezetékbe, és akkor műtétre kell mennem? Idáig görcseim nem voltak. Azt olvastam, hogy feloldja a köveket, és már hallottam pozitív tapasztalatokat is. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Ágnes

        Dr. Boros Miklós válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező! Az ultrahang által igazolt apró köves epehólyag végleges megoldása a köves epehólyag sebészi eltávolítása. A panaszokat okozó, esetleg epeútba jutó kő megoldása sokkal nehezebb és több a szövődmény. Javaslom, hogy keressen fel sebészeti szakrendelést és ne várja meg a panaszok, problémák megjelenését. A kő oldása tartós sikert nem hoz.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. december 03., 14:06; Megválaszolva: 2011. december 07., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: