• műtét vagy mégse?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím!! Összegezném a problémámat, kérem adjon tanácsot! Jóindulatú csecsemőmirigy daganatot állapítottak meg CT felvétel alapján. A panaszaim között szegycsonti, mellkasi fájdalmak voltak, főként fizikai terhelésre.Egy tüdőgyógyász adjunktus, valamint egy elismert mellkassebész szerint valóban az van a felvételen, egy másik sebész szerint viszont nem feltétlenül a csecsemőmirigy van a képen, az is lehet, hogy egyszerűen csak egy szövet és semmi köze a panaszomhoz. Van egy IBS betegségem is, amiről elég sokfélét olvastam, továbbá refluxom is, de annak nincs köze a fájdalmakhoz! A legfontosabb kérdés: Elképzelhető, hogy minden panaszomat az IBS okozta és semmi köze annak a valaminek a CT kép alapján??? Ugyanis akkor elkerülhető a műtét és nem kell szétvágni a mellkasom....Jól látom? Válaszát köszönöm! Gábor

        Dr. Boros Miklós válasza a csecsemőmirigy témában

        Tisztelt Kérdező! A CT felvételek megtekintése nélkül én nem tudom eldönteni, hogy mi a helyes. Amennyiben a radiológus leírta az eltérést a műtét nem kerülhető el. Ma már thoracoscopos úton is le lehet végezni, így nem kell nagy feltárást végezni. A refluxos panaszai és csecsemőmirigy problémája között nincs összefüggés. Kerülje a szénsavas italokat és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 29., 22:33; Megválaszolva: 2011. december 01., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: