• Lágyéksérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        27 éves nő vagyok, dió nagyságú lágyéksérvem van, jobb oldalon. Köhögésnél kidudorodik, emelésnél kisebb fájdalmat okoz, de egyéb, komolyabb problémát nem jelent. 4 hónappal ezelőtti vizsgálat eredménye szerint a sérv nem záródhat ki. Két hónappal ezelőtt volt egy vakbélműtétem, amikor a sérv fájdalmat okozott, kidudorodott, de mára már ismét nem okoz problémát. A kérdésem az lenne, hogy rosszabbodhat-e egy lágyéksérv, nőhet, fájhat-e majd, vagy a jelenlegi állapot akár évekig stagnálhat? Szeretnénk gyermeket vállalni, a sérvműtét ezt mennyiben befolyásolja? Melyikkel lehet jobban ártani? A háló vagy a varrás szétszakadhat a terhesség idején, illetve a szülésnél? Érdemes teherbeesés előtt megműttetni a sérvet? Vagy elegendő utána? Előre is köszönöm válaszát. Lia

        Dr. Boros Miklós válasza a lágyéksérv témában

        Tisztelt Kérdező! A lágyéksérv megléte már műtéti javallat. Ne halogassa és ne várja meg még komolyabb panaszt okoz. Minden sérv ki tud záródni. A terhesség vállalása előtt rendezni kell, ne kockáztasson. Keressen fel sebészeti szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 21., 19:02; Megválaszolva: 2011. november 22., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: