• Perforált vakbélgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A lányom barátját (aki 18 éves) 2011.11.17-én csütörtök este operálták sürgősséggel perforált vakbélgyulladással. Ezen a héten kedden délután kezdett fájni a hasa, este bement az ügyeletre, ahol az ultrahang nem mutatott elváltozást. Szerdára a fájások erősödtek, és csütörtökön újból az ügyeletre mentek ahol ugyanis azonnali műtétre volt szükség. A műtét során ami kb 2 órán át tartott - derült ki, hogy perforált a vakbél és tályogok voltak már a belei között, sőt a medencéjén is. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető -e hogy kedden még semmi jele nem volt ennek az egésznek? Hogy az ultrahang nem mutatott semmi elváltozást? Ilyen hamar kialakulhatnak a tályogok? 2 nap alatt romolhat valakinek az állapota ennyit és ilyen mértékben? Állapota azóta javul, de még félő a fertőzés és gyulladás veszélye. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Boros Miklós válasza a perofrált vakbél témában

        Tisztelt Kérdező! A heveny féregnyúlvány-gyulladást sokan hajlamosak elbagatelizálni. A leírt történet nem ritka és valóban előfordulhat, hogy a szövődmény akár 12 óra alatt is kialakul. A korai vakbélgyulladás még nem mindig jár ultrahang által látható eltéréssel. A hasfájások döntő többségét nem vakbélgyulladás okozza, ezért lényeges, hogy a diéta mellett is fokozódó panaszok esetén újabb vizsgálat szükséges. További javulást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 19., 17:03; Megválaszolva: 2011. november 21., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: