• MI lehet a baj? Folyamatos puffadás és telítettség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor!! Több éve szenvedek a reflux tüneteitől. Tavasz végén kezdődött a legnehezebb gyomorfájós időszak ami nyár közepéig tartott. Akkor mentem el a belgyógyászatra és gyomortükrözéssel ismét kimutatták a sok savat. Felírták a Refluxont (ismét), dupla dózisban, mint azelőtt. Egészen kb. 3 héttel ezelőttig ez nagyjából megszüntette a főbb panaszokat, de pár hete új, kellemetlen dolog ütötte fel a fejét: a puffadás. (Lassan abba is hagytam a Refluxon szedését azzal az indokkal, hogy nem szeretném egész életemben használni, valamint azt hittem lehet annak is a kései mellékhatása). Puffadok mindentől, ami táplálék formájában a gyomromba kerül, de talán még a folyadéktól is. Hirtelen óriási lesz a hasam, kemény a hasfalam, fáj a gyomorszájam körül és ez az egész nyomja a legzőrendszeremet is, legalábbis nehezebben kapok ilyenkor levegőt. És hiába vagyok "telítve", mégis éhes vagyok állandóan. Aztán ha reggelre ez elmúlik, a reggeli után újra kezdődik. Ráadásul eleinte wc-.re is alig tudtam menni, de ha igen, akkor mégsem volt szorulásom. Iszom mostanában a mályva teát, hogy gyorsabb legyen a folyamat, de hiába üríti ki teljesen a gyomrom, a puffadás marad... Ami még aggasztó, hogy a székletem is sötétebb, mint máskor és picit fogytam is. Mi lehet ez? Mit tegyek? Másik kérdésem: kértem beutalót gasztoenterológiára, de csak november közepére kaptam időpontot. Ön szerint a sürgősségin esetleg fogadnának ezekkel a panaszokkal, vagy annyira nem komolyak és elküldenének, hogy várjam ki az időpontot? Előre is nagyon köszönöm a válaszát! (26 éves nő)

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy csak a Refluxon hiányzik, vagy nem megfelelő, ezért vannak ilyen panaszai. Javasolom, hogy próbáljon ki más protonpumpagátlót, és ha nem használ, fontos lenne a részletes kivizsgálás. A "helyi viszonyokat" nem ismerem, de elvileg nem szokás elküldeni senkit a sürgősségi ambulanciáról.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. október 26., 10:03; Megválaszolva: 2011. október 27., 10:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: