• REFLUX GYÓGYSZER !!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        TISZTELT Kedves Webbeteg !!! Nekem reflux betegségem van 59- éves vagyok!Több mint egy éve szedem a ranitic 150-et,3x1-et naponta.2010-ben voltam gyomór tükrözésen, akkór egy kis nyelőcső gyulladásom volt.De nem fájt nem égett semmim,csak a torkom égett egy kicsit,és krákogtam egy kicsit. A szódabikarbonás víz segít valamennyire ilyenkór.Sajnos azóta is elég sürűn krákogok ami elégé idegesítő (főleg társaságban),és a torkom is néha ég egy kicsit. Azt szeretném kérdezni,hogy a ranitic 150-et meddig lehet szedni még!!! (mellékhatást nem érzek, nincs semmi bajom tőlle) Olvastam az interneten, hogy a gyomornál a záró izomot gyógyszerrel lehet gyógyítani,legalább is lesz ilyen gyógyszer nem soká !!! Segítséget kérek,hogy lehetne a gyógyszerhez hozzá jutni.Vagy tájékoztatást kénék,hogy mikór lehet hozzá jutni a gyógyszerhez és hol. (lehet műtéttel is de ezt a TB nem támogatja ???) ÜDVÖZLETTEL:JOCÓ52 !

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Jocó52! Javaslom, hogy a mostani tabletta helyett protonpumpagátlót kezdjen el szedni, ha ez sem oldja meg a panaszokat, a refluxon lehet még enyhíteni ún. prokinetikumokkal, pl. Motilium, Cerucal, ezek elősegítik a gyomorürülést, kérje háziorvosa segítségét a gyógyszerek felírásában.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. október 20., 19:49; Megválaszolva: 2011. október 21., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: