• Reflux rohantja az éneklés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. Már korában is tettem fel kérdést a reflux-al kapcsolatban. Azt szeretném kérdezni hogy az éneklés rontja e a reflux álapotát?És hogy az éneklés-től lehete e a köhögés?ugy feljuthat a sav-gőz a tüdőbe? Abba kell hagynom az éneklést vagy van erre valami meg oldás? Előre is köszönöm a válaszukat!!

        Dr. Szigeti Nóra válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Az éneklés nem okoz refluxot, de a reflux-okozta esetleges rekedtséget ronthatja. Véleményem szerint az éneklés köhögést sem okoz, de magas reflux esetén a savból ún. mikroaspirátumok ingerelhetik a tüdőt.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2011. október 11., 16:10; Megválaszolva: 2011. október 12., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó