• Torokszorító érzés, gyomorpanaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Tüneteim a következők: gyakran szorító, illetve gombócérzetem van a torkomban, amely időszakosan hol jobb, hol rosszabb. A gyomorszájam tájékán, a szegycsontomnál szorító nyomásérzetet érzek szinte folyamatosan, illetve terhelésre szapora szívverést és mellkasi fájdalmat érzek. Számban gyakori a savas szájíz. Néha émelygek, bizonytalanságérzetem van. Étkezések után kellemetlen teltség és puffadásérzetem van. Háziorvosom Emozul savcsökkentőt írt fel, amely nem használt. Sajnos az étkezésemre nem tudok odafigyelni, dohányzom. Milyen betegség állhat tüneteim mögött; mik a kezelési lehetőségek? Vérképemben nincs eltérés, EKG és mellkasröntgen negatív. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a reflux témában

        Kedves Kérdező! Problémája oka lehet a reflux, az Emozult ki lehet esetleg egészíteni Motiliummal vagy Cerucallal. Figyeljen jobban oda az étkezésre és hagyja el a dohányzást. E két utóbbi egyben a legkönnyebb, mert csak saját maga kell hozzá, de egyben a legnehezebb is, mert nagy odafigyelést igényel, de ez a gyógyulás kulcsa.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 21., 20:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó