• Gasztroszkopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő/úr! kérdésem a következő lenne.voltam endoszkópos vizsgálaton és a következő került a papíromra: ekiprizis: akadálytalan lehatolás az alsó harmadán min. erodáltabb oesophaguson keresztül a gyomorba.a gyomornyálkahártya ép a corpus területén.a pylorus szabályos.a bulbusban ésa duodenumban közepes fokú gyulladásos jelek láthatók.3db biopsia a mély duodenumból.. kérem hogy válaszoljon mit jelent ez mert az orvos nem adott evvel kapcsolatban pontos választ. előre is köszönöm farkas anita

        Dr. Plósz János válasza a gyomortükrözés témában

        A leírás alapján nyombél-hurut illetve reflux betegség igazolódott. A nyombél-hurut oka általában savtúltengés, ugyanez fokozhatja a reflux megjelenését is. Savcsökkentő terápia illetve életmódi változtatások segíthetik a gyógyulást (gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezés, ágyban fejvég megemelése, szénsavas italok kerülése).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 20., 08:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 08:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a banasszal fordulnék önhöz, hogy kb 1 éve észre vettem hogyha szénsavas italt vagy csípős erős ételt eszek iszok akkor ahogy lenyelem egy enyhe szúró égő érzést érzek egy pillanatra a hasamban a köldököm...