• Fáradékonyság, figyelemzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tanácstalan vagyok, és a háziorvos nem lát problémát, nem tudom kihez forduljak. Fiam 17 éves. Reggelente hányingere van, hol evés előtt, hol evés után.Fáj a feje. Az iskolában ha ránéz a tízóraijára, már attól sokszot hányingere van. Az órákon nem tud figyelni,. Hétvégeken is , még ha kialudtan ébred, akkor sem tud csak órák múlva reggelizni- illetve már ebédelni -, és csak később érzi úgy, hogy egyáltalán van energiája bármit csinálni. A nap folyamán délután egyébként már jóízüen tud enni.A fáradékonysága, hogy nem tud figyelni az iskolában, hogy nem érzi jól magát reggelente és délelőtt,- mindez nagyon rossz hatással van a tanulmányaira, a hangulatára... A vérképe, amit a háziorvos csináltatott , nem mutatott semmi problémát. Talán valami anyagcserezavar? Mit tegyek? Milyen kivizsgálásra, merrefelé kellene elindulnom vele? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Plósz János válasza a fejfájás, evészavar témában

        Anyagcsere-zavar tekintetében egyedül a pajzsmirigy eltérései merülnek fel bennem, de ezen eltérések nem szoktak napszaki ingadozást mutatni. Első körben azt javasolnám, próbálja erőltetni minden nap a reggeli elfogyasztását (nagyjából azonos időben, leülve, nyugodtan), használjon pre- és probiotikumokat (Progastro825, Protexin) illetve szedjen multivitamin- és nyomelemtartalmú táplálék-kiegészítőket. A rendszeres testmozgás szintén szükséges ahhoz, hogy a szervezet napi ritmusa meglegyen.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 15., 21:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: