• Csontritkulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Doktor úr/nő! Protelos port szedtem legutóbb már lassan 3/4 éve és most voltam csontritkulás vizsgálaton. Sajnos a a combnyaknál az érték nagyon sokat romlott -2,5 T-ről -3 T-re. Szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlanák, hogy milyen gyógyszert szedjek ( esetleg injekciót - bár ettől a kiküszöbölhetetlen mellékhatások miatt ódzkodom ) ami legkevésbé hat a gyomromra, mert sajnos a közel 10 éve szedett különféle csontritkulásos gyógyszerek Reflux betegséget okoztak, ami pedig többek között a fogzomácomat tönkre tette. Éjjel nyomorsavgöz keletkezik, ami a számban savas, ill. inkább sós ízt jelent. Lenne még egy kérdésem: úgy hallottam, hogy létezik valahol olyan nyomorvizsgálat, ( reflux), amikor nem kell a csövet lenyelni. L.sz. megadni ennek a helynek az elérhetőségét. Mielőbbi válazukat előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a csontritkulás, reflux témában

        A csontritkulásra az injectiós készítmények használata mellett várható a legkevesebb gyomor-bélrendszeri mellékhatás. A gyomor vizsgálatára endoscop nélkül jelenleg nem képzelhető el. A nyelőcső vizsgálatára már létezik kapszulás endoscopiás lehetőség, azonban ez jelenleg nem OEP támogatott beavatkozás, csak térítésesen vehető igénybe.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 13:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: